Kontakt os


 

TV 2 News blander nyheder og debat
Onsdag 18. januar 2017
Af Redaktionen
 
På mandag den 23. januar går TV 2 News i luften med nyt fast eftermiddagsprogram hverdage kl. 16-18, 'News & Co.', hvor ambitionen er at servere nyheder, så seerne kan sætte nyhederne ind i en sammenhæng.


"Vi kalder programmet for 'News & Co.', fordi det er et nyhedsprogram, som sætter seerne i godt og indsigtsfuldt selskab. Vi tror på, at relevante nyheder og det gode selskab, hvor holdninger mødes og brydes, bliver helt afgørende fremover," siger Ulla Pors, fungerende chefredaktør på TV 2 News.


Faste værtspar i selskab med skiftende medværter

De faste eftermiddagsværter på 'News & Co' bliver Janni Pedersen og Lasse Sjørslev samt Charlotte Beder og Søren Lippert.

Som noget nyt får de dagligt selskab af tre medværter, som sætter perspektiv på dagens nyheder med personlighed og kant.

"I 'News & Co.' nøjes vi ikke med at konstatere en nyhed, vi tør debattere den. Efter internationale standarder bliver der mindre nyhedsoplæsning, i stedet skaber vi en samtale om dagens dagsordener gennem vores værter og medværter. Med nye stemmer i studiet vil vi ofte vende historierne på hovedet, få et helt andet perspektiv og turde rejse nogle af de måske mere ordinære spørgsmål, som seerne også sidder med," siger Ulla Østergaard, redaktionschef på 'News & Co.'

Panelet af medværter består af en række fremtrædende personer inden for deres felt, heriblandt sociolog Eva Steensig, sanger og skuespiller Nikolaj Steen, filminstruktør Peter Aalbæk Jensen, forfatter Ahmad Mahmoud, tidligere direktør for Kvinfo Nina Groes og oberst Lars Møller


Fokus på det, der optager folk

Programformatet 'News & Co' gør det muligt at dykke ned i alt det, der sker i seernes hverdag, lyder det fra TV 2. Seerne skal for alvor kunne mærke både Danmark og verden. Det kan være nyheder, man undrer sig over, fascineres af, bliver skræmte over eller blot har svært ved at forstå.

"'News & Co.' vil være endnu mere relevant for danskerne, og det betyder, at vi vil behandle aktuelle, nære og fascinerende historier med ekstra fokus på tendenser og værdidebatter. Vi vil konfrontere beslutningstagere med det nære og det svære og dermed også debattere den tvivl, mange danskere kan sidde med. Altså de situationer, der opstår, når man ikke ved, om man skal beslutte med maven, hjertet eller hjernen," siger Ulla Østergaard.

TV 2 lover, at det nye program vil blive præget af udsyn med fokus på udland, politik og finans, og at det også i vid udstrækning vil benytte sig af perspektiv på dagens nyheder fra flere korrespondenter.


Foto: Værtspar Charlotte Beder og Søren Lippert ses her i selskab med to af medværterne Nina Groes, tidligere direktør for Kvinfo, og oberst Lars Møller. (Fotograf: Mew/TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002