Kontakt os 

DR går tæt på kommende vælgere
Mandag 16. januar 2017
Af Redaktionen
 
DR er med, når 60.000 skoleelever i 8.-10. klasse de kommende tre uger holder valgkamp – ikke til elevrådet, men til et fiktivt Folketingsvalg, der afgøres af eleverne den 2. februar.
I går søndag den 15. januar blev der 'udskrevet' 'Skolevalg 2017', et undervisningsforløb, der bruger folketingsvalget som afsæt for at lære de kommende vælgere om demokratiet. Det hele kulminerer den 2. februar med selve valgaftenen på Christiansborg, der sendes live på DR3 og dr.dk. Her får seerne de kommende vælgeres bud på, hvordan Folketinget ville se ud, hvis det var dem, der bestemte.

Men inden valget den 2. februar skal de kommende vælgere først igennem knap tre ugers valgkamp. Mens de unge diskuterer mærkesager, politiske standpunkter, valgkampagne mm. går DR tæt på de næste vælgere med en række artikler og indslag med fokus ikke kun på deres politiske holdninger, men også på hvem de er, hvad de interesserer sig for, hvor de kommer fra. Alt det, der er baggrunden for, hvordan de ender med at sætte deres kryds ved valget. Omdrejningspunktet for dækningen af valgkampen er dr.dk, der i tekst, video og grafik stiller skarpt på de næste vælgere.

"Valghandlingen er grundstenen i et demokrati, og selv om skolevalget ikke giver os en ny regering, giver det et indblik i, hvordan de unge tænker det fællesskab, vi alle er en del af. Det er grundlæggende interessant for os alle at få indblik i, hvordan de kommende generationer forholder sig til vores demokrati. Samtidig kan vi forhåbentlig også danne ramme om de debatter og samtaler, de næste vælgere skal have inden de stemmer den 2. februar," siger DRs digitale chef Michael Arreboe.


DR går tæt på de unge og deres holdninger

dr.dk kan man allerede fra valgkampens første dag - i dag den 16. januar - blive præsenteret for historier fra hele landet, der sætter fokus på forskellige sider af den kommende generation af vælgere. Man kan se på deres politiske engagement, men også på de fordomme resten af samfundet har omkring unge og politik og ikke mindst, hvilke emner de unge er særligt optaget af og bekymrer sig om. Alt sammen ting, der spiller ind i de valg de tager og dermed også, hvordan de i sidste ende sammensætter Folketinget.

dr.dk/skole kan skolerne også finde materiale til de unge, der kan bruges i undervisningen. Her kan de bl.a. blive klogere på begreber som ideologi og demokrati og eleverne kan selv gå ind og prøve at lave nogle af de svære prioriteringer, som politikerne hver dag står overfor.


Valgaften med Peter og Esben

Resultatet af valget afsløres den 2. februar i en direkte udsendelse fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor alle ungdomspartierne er samlet og der kommer gæster fra hele Christiansborg. Her vil Peter Falktoft og Esben Bjerre gennem to timer styrer slagets gang med omstillinger til unge rundt om i landet og snak med politikere med mere på Christiansborg. Til sidst afsløres resultatet af, hvordan de unge har stemt. Det hele kan følges på DR3 og dr.dk den 2. februar kl. 19-21.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002