Kontakt os


 

'Danmarks Indsamling 2017' samler ind til sultende børn
Tirsdag 27. december 2016
Af Redaktionen
 
Ulla Essendrop og Mads Steffensen er værter ved indsamlingsshowet 'Danmarks Indsamling 2017' på DR1. Indsamlingen gælder denne gang 12 konkrete projekter, der bekæmper sult blandt børn.


På verdensplan lider millioner af børn af fejl- eller underernæring. Det er ikke dem, der fylder nyhedernes sendeflade. For den stille sultkatastrofe kan ikke konkurrere med krigen eller flodbølgen. De bliver glemt og overladt til sig selv, skriver DR i dag i en pressemeddelelse, og fortsætter: Derfor er bekæmpelsen af sult blandt børn temaet, når 'Danmarks Indsamling 2017' sparkes i gang.

Sammen med Danmarks 12 største humanitære organisationer samler DR ind til 12 konkrete projekter, der bekæmper sult blandt børn.

Værtsparret Ulla Essendrop og Mads Steffensen styrer slagets gang, når 'Danmarks Indsamling for 11. gang kulminerer i et stort tv-show på DR1 – direkte fra Svejsehallen på Refshaleøen i København - lørdag den 4. februar.


Tre millioner børn dør årligt af sult

Hvert år dør over tre millioner børn under fem år, som følge af sult. Det er børn, som ikke har kræfter til at gå i skole eller lege, fordi de mangler energi. Det er børn, som får store oppustede maver, fordi de mangler protein. Det er børn, som ikke kan sove om natten, fordi de er sultne.

Mere end 90 millioner børn under fem år er faretruende undervægtige, og næsten hvert andet dødsfald (45 procent) blandt børn under fem år kan relateres direkte til sult. Det efterlader sult, fejl- og underernæring som den største globale 'sundhedsrisiko' - større end HIV/AIDS, malaria og tuberkulose tilsammen.


12 konkrete projekter bekæmper sult

'Danmarks Indsamling 2017' sætter fokus på de fatale konsekvenser, det har for lande verden over, når børn sulter. Frem mod den 4. februar samler Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR – sammen med befolkningen – ind til 12 konkrete projekter, der bekæmper sult blandt børn. Projekter som bl.a. skal sikre mad på bordet til børn af de fattigste indianerfamilier i Bolivia, støtte til sårbare gravide kvinder og spædbørnsfamilier i Madagaskar ved at hjælpe med at udvikle landets sundhedssystem samt undervisning i dyrkning af afgrøder for mødre på flugt i Afghanistan, som hver dag kæmper for at brødføde deres børn.


DR sætter fokus på årets tema

Både tv, radio og net er med, når den 11. Danmarks Indsamling ruller af stablen. P3, P4, 'Aftenshowet', DR Ramasjang og DR Ultra er blandt de DR-platforme, der sætter fokus på årets tema med journalistik, oplysning og underholdning.

I løbet af januar og første uge af februar bliver sendefladen fyldt med historier, auktioner og konkurrencer, der støtter indsamlingen.


Foto: Ulla Essendrop og Mads Steffensen er værter, når 'Danmarks Indsamling 2017' kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 4. februar (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002