Kontakt os


 

Ændringer i DRs hold af udenrigskorrespondenter
Onsdag 21. december 2016
Af Redaktionen
 
Med et nyt hold i USA og nye korrespondenter i både Storbritannien, Frankrig, Sydamerika og Afrika, så vil DR i det kommende år skrue op for tilstedeværelsen ude i verden. Blandt ændringerne er, at Stéphanie Surrugue rykker fra USA til Paris, hvor hun fremover bliver international korrespondent, mens Lillian og Steffen Kretz bliver korrespondentkollegaer i USA.


Ifølge nyhedsdirektør Ulrik Haagerup er ambitionen todelt; det handler dels om at styrke det globale perspektiv i DRs dækning, dels om at udenrigs- korrespondenterne leverer historier, som DR ellers ikke ville kunne fortælle og som bliver leveret med et nærvær og engagement, som udspringer af, at man befinder sig netop der, hvor begivenhederne udspiller sig.


Surrugue får base i Paris

DRs hidtidige USA-korrespondent Stéphanie Surrugue får fremover titel af international korrespondent. Med base i Paris skal hun rapportere fra større begivenheder rundt om i verden.

Derudover får hun igen en hovedrolle i en omfattende valgdækning, når franskmændene til foråret går til stemmeurnerne ved et præsidentvalg.

"Vi har igennem den seneste tid haft en ambition om at styrke vores samlede Europa-dækning. Det er baggrunden for, at vi nu får faste korrespondenter i både Tyskland, Frankrig og Storbritannien – foruden vores dygtige EU-korrespondenter i Bruxelles og Europa-korrespondent med base i København,” siger indholdschef Sandy French.

Stéphanie Surrugue har første arbejdsdag i den franske hovedstad den 1. marts.


Nyt hold i USA

Det bliver to af DRs garvede journalister, der tager over i Washington. Den ene er Steffen Kretz, der i dag er international korrespondent. Han har tidligere arbejdet som nyhedsvært samt som korrespondent i New York, og siden starten af 90'erne dækket både amerikanske valg og andre store historier på kontinentet.

Steffens kollega bliver Lillian Gjerulf Kretz, der i dag er vært på Sundhedsmagasinet på DR1 og tidligere mangeårig vært på TV Avisen. Derudover har Lillian altid haft en stor interesse for amerikanske og internationale forhold, og dækkede blandt andet indsættelsen af Barack Obama for DR Nyheder.

Privat danner Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz par, og de nyslåede USA-korrespondenter bosætter sig i Washington sammen med deres to børn til sommer.


DR får Afrika og Sydamerika-korrespondent

Journalisten Søren Bendixen, som både har været nyhedsvært på DR2 og rejsende reporter på udenrigsmagasinet 'Horisont', bliver korrespondent med Afrika som fast stofområde. Han får base i Danmark, men skal med hyppige rejser fokusere på de historier fra det afrikanske kontinent, som ofte ikke når hjem til Danmark. Søren Bendixen har, foruden værtsrollen på DR2 og tiden på 'Horisont', også tidligere været udsendt som DRs Asien-korrespondent.

DR er allerede tilstede i Sydamerika, men fra årsskiftet får man en egentlig Sydamerika-korrespondent, som er dedikeret til opgaven. Det bliver 41-årige Kristian Almblad, som har et indgående kendskab til det sydamerikanske kontinent. Han er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus og har bl.a. arbejdet på TV 2 Nyhederne samt på flere produktionsselskaber. De seneste tre år har han boet og arbejdet i det sydlige Brasilien, som han har dækket for DR.


Sådan ser DRs nye holdopstilling ud ude i verden:

Stéphanie Surrugue - International-korrespondent
Steffen Kretz - USA-korrespondent
Lillian Gjerulf Kretz - USA-korrespondent
Kim Bildsøe Lassen - Storbritannien-korrespondent
Søren Bendixen - Afrika-korrespondent
Kristian Almblad - Sydamerika-korrespondent
Michael Reiter - Tyskland-korrespondent
Puk Damsgård - Mellemøst-korrespondent
Michael S. Lund - Mellemøst-korrespondent
Karin Axelsson - EU-korrespondent
Ole Ryborg - EU-korrespondent
Philip Khokhar - Asien-korrespondent
Matilde Kimer - Rusland-korrespondent
Anna Gaarslev - Europa-korrespondent
Steffen Gram - International-korrespondent


Fotos:
- Stéphanie Surrugue bliver ny international korrespondent for DR Nyheder med base i Paris (Fotograf: Lars E. Andreasen)
- Lillian Gjerulf Kretz, USA-korrespondent, DR Nyheder (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)
- Steffen Kretz, USA-korrespondent, DR Nyheder. (Fotograf: Lars E. Andreasen)
- Søren Bendixen bliver ny Afrika-korrespondent for DR (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)
- Kristian Almblad, Sydamerika-korrespondent, DR Nyheder. (Fotograf: Lars E. Andreasen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002