Kontakt os 

X Factor tilbage for 10. gang på DR1
Mandag 19. december 2016
Af Karsten Jensen
 
En helt ny sæson af X Factor går i luften den 30. december 2016. Denne gang kan et af landets mest populære underholdningsprogram fejre sit 10-års jubilæum.


For andet år i træk består dommertrioen af Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee, mens Sofie Linde som vært er klar til at lede slaget og føre seere, dommere og deltagere igennem sæsonen.


Et ekstra program

Siden 2008 har X Factor samlet mange seere foran tv-skærmen fredag aften, og den 30. december er det tid til premieren på den 10. sæson. Og i år får seerne 14 programmer, hvilket er ét mere end de forgangne ni sæsoners 13 programmer.

DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme glæder sig til jubilæumssæsonen af X Factor. Han udtaler:

”Det er stort, at vi nu sender X Factor for 10. år i træk. X Factor har bevist, at det er et underholdningsprogram, som formår at samle danskere på kryds og tværs af geografi, alder, baggrund og smag. Vi er enormt stolte over alt det, som X Factor har lykkedes med i Danmark gennem det sidste årti, og jeg glæder mig over, at vi i år er i stand til at producere mere X Factor til seerne.”


Blachman, Remee og Lindberg vender tilbage

Dommertrioen, som ligesom sidste år består af de to erfarne dommere, Thomas Blachman og Remee, samt den yngre, kvindelige dommer, Mette Lindberg, er mere end klar til jubilæumssæsonen.

Jan Lagermand Lundme forklarer, hvad der gør dommertrioen til noget helt særligt:

”På hver deres måde bidrager de med uovertrufne mængder af kreativitet, dybde og personlighed, og de brænder virkelig for at spotte og udvikle talenterne, de møder i X Factor. Det slog gnister mellem dem på den virkelig gode måde i sidste sæson, og jeg er overbevist om, at dommertrioen vil levere en charmerende, skarp og inspirerende sæson.”


Gensyn med den populære værtinde

Seerne kan også glæde sig til et gensyn med Sofie Linde, som sidste år tog Danmark med storm, da hun med kyndig og kærlig hånd styrede dommere, deltagere og seere gennem X Factor.

”Sofie indeholder alt det, som en værtinde i verdensklasse skal indeholde,” udtaler underholdningschefen og fortsætter:

”Hun er charmerende og indlevende, og hun evner på bedste vis at give kærligt modspil til dommerne og møde X Factor-deltagerne med humor og varme. Hun gør værtsrollen til sin helt egen, og jeg kunne ikke forestille mig en bedre værtinde til X Factors jubilæumssæson.”


Profiler:

Mette Lindberg (født 1983) er den kvindelige frontfigur og vokalist i fusionspopgruppen The Asteroids Galaxy Tour. Bandet blev etableret i 2007 og har på trods af deres danske rødder formået at opbygge en stærk, international karriere. Bandet har udgivet tre albums, senest 'Bring Us Together' via bandets eget label, Hot Bus Records, og de har storhittet med sange som 'The Golden Age', 'Heart Attack' og 'Major'.

Bandets allerførste optræden var en opvarmningskoncert for Amy Winehouse på Store Vega i København. Siden da har de turneret massivt i Europa, USA, Sydamerika og Asien, og de har opbygget en stor fanbase over hele verden. Bandets musik er bl.a. blevet brugt i dokumentaren 'The September Issue' og amerikanske tv-serier som 'Gossip Girl', 'CSI Miami' og 'Mad Men' samt store globale reklamefilm for Heineken og Apple. Steve Jobs udvalgte personligt 'Around The Bend' til en iPod Touch-reklame i 2008.

Mette Lindberg skriver selv sangene sammen med bandmedlem og producer Lars Iversen, og hun var nomineret til en DMA for Årets Danske Kvindelige Kunstner i 2012. Det er også Mette Lindberg, der synger og har været med til at skrive og producere nummeret 'I skyggen' i forbindelse med solkampagnen for Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Sidste år medvirkede hun desuden i sin første spillefilm, Max Kestners 'Fang Rung', der har Carsten Bjørnlund fra Arvingerne i hovedrollen.

Mette Lindberg er med i X Factor for anden gang.

Remee, hvis fulde navn er Remee Sigvardt Jackman (født Mikkel Johan Imer Sigvardt), født 1974, er sangskriver og producer. Som 15-årig debuterede han som rapper på Mental Generations’ 'Cafe Del Mar', og i 1992 udgjorde han sammen med Christina Groth og Marie Hecht trioen Sound of Seduction. Gruppen udgav tre albums frem til opløsningen i 1996, og i samme periode arbejdede han også sammen med bl.a. Thomas Blachman og Al Agami.

Han har bl.a. skrevet sange til Shayne Ward, Blue, Shaznay Lewis, Lexington Bridge, Monrose, Robyn, Beverly Knight, Corbin Bleu, Bianca Ryan, O-Town, Lee Ryan, S.O.A.P. og har været med til at skrive det internationale hit 'Superstar', som først blev indspillet af danske Christine Milton og senere britiske Jamelia. Han har haft sange med i adskillige Hollywood-film såsom 'Ice Age 2', 'Bridget Jones’ Diary: The Edge of Reason', 'Dr. Dolittle' og 'Ratatouille', og han har skrevet flere end 60 hits, der tilsammen er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer på verdensplan.

Udover at drive produktionsselskabet RE:A:CH, der bl.a. står bag L.I.G.A. og DMGP-vinderne Soluna Samay og Anti Social Media, står han også bag en af byens populære natklubber, ligesom han er ambassadør for SOS Børnebyerne.

Remee er med i X Factor for syvende gang.

Thomas Blachman (født 1963) er jazzmusiker, komponist og producer. Thomas Blachman har en hæderkronet musikerkarriere, der har resulteret i hele fem Danish Music Awards – bl.a. for sit samarbejde med Al Agami og Remee i 1994 og for sin sangskrivning og produktion på Caroline Hendersons album 'Cinemataztic' fra 1996. Han er uddannet på Berklee College of Music i Boston, hvorfra han har en bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement.

X Factor er ikke hans første skridt ud i den brede, folkelige kultur. I 1996 deltog han i Dansk Melodi Grand Prix, hvor Mark Linn sang hans nummer, 'Røde Kinder', som opnåede en andenplads, og nogle år inden X Factor, var han også dommer i 'Idol' på TV3.

Blachman har været idé- og ophavsmand til flere tv-formater med premiere på DR. Samtaleprogrammet 'Blachman' blev sendt på DR2 og vakte voldsom debat, særligt fordi samtalen foregik foran en tavs nøgen kvinde og handlede om mandens syn på kvinden. Og samme efterår havde talentshowet 'Mentor' premiere på DR1, som er et format efter idé af Thomas Blachman, hvor det er dommerne, der stemmes hjem i stedet for deltagerne. Programmet vandt den internationale og toneangivende pris for bedste konkurrence-reality-format ved C21/FRAPA Format Awards 2013.

Senest har Blachman lavet programmet 'Luk mig ind, det er Blachman' på DR1 med en mission om at komme ensomheden til livs. Et program, som blev nomineret til TV Prisen 2015.

Thomas Blachman er med i X Factor for niende gang.

Sofie Linde (født 1989) begyndte sin karriere i DR for syv år siden og debuterede tilbage i 2009 i værtsrollen på 'Sommer Summarum'. I 2009, 2014 og 2015 var hun vært for MGP og sidste år fik hun sit helt eget talkshow, 'Sofie Linde Show', på DR Ultra.

Foruden sin tv-karriere har hun også gjort sig som skuespiller – bl.a. i Nils Malmros’ 'Kærestesorger', som hun spillede med i, da hun gik i 1.G på Odder Gymnasium.

Sofie Linde er med i X Factor for anden gang.


Fakta om X Factor

X Factor 2017 er 10. sæson.

Tidligere vindere af X Factor:
Martin (1. sæson)
Linda Andrews (2. sæson)
Thomas Ring (3. sæson)
Sarah (4. sæson)
Ida (5. sæson)
Chresten (6. sæson)
Anthony Jasmin (7. sæson)
Emilie Esther (8. sæson)
Embrace (9. sæson)

Produktionsselskabet Blu producerer X Factor i Danmark for DR.

Første afsnit bliver sendt fredag den 30. december kl. 20.00 på DR1.


Foto: X Factor-dommerne Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee er klar til at tage imod talenter i X Factor 2017. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002