Kontakt os


 

Så er der overlevelses-reality på DR3
Mandag 19. december 2016
Af Redaktionen
 
Opdateret:I en ny realityserie på DR3 efterlades 10 personer alene i den barske natur i Nordnorge uden ly og mad. Hvor længe de skal være der, bestemmer de selv - den der holder længst, vinder. DR har købt det amerikanske reality-format 'Alone'.


I total isolation og med et minimum af hjælpemidler skal 10 danskere overleve på egen hånd i de norske skove nord for polarcirklen. Ikke engang et kamerahold er de sammen med, oplyser DR i dag i en pressemeddelelse. Deltagernes eneste selskab er deres eget kamera, som de skal filme deres ophold med. Det bliver kampen mod sig selv og naturens kræfter. Målet er at klare sig længere tid end konkurrenterne og dermed vinde konkurrencen.

Alle 10 deltagere har et tæt forhold til naturen. Men det, de skal gennemgå i DR3-eksperimentet 'Alene i vildmarken', er svært at forberede sig på. Og spørgsmålet er, hvor længe de kan begå sig alene i det nordnorske vildnis.

Allerede i starten af turen bliver flere af deltagerne presset. Ved ankomsten, hvor de skal bygge et shelter, så hverken de selv eller deres medbragte sager bliver ødelagt af regnen, er vejret både barskt, koldt og ubarmhjertigt.

De medvirkende har ingen idé om, hvor længe de skal være væk, eller hvor mange af deres konkurrenter, der er tilbage i vildmarken. Giver de op og vil hentes, skal de give besked via deres GPS.


Fysisk og indre rejse

'Alene i vildmarken' består af to rejser – den fysiske og den indre, lyder det videre fra DR. Først og fremmest skal de medvirkende lære deres område at kende og bevise, at de kan overleve i den bidske natur. Er de i stand til at opfylde de basale behov som læ, varme, vand og mad? Hvordan klarer de sig helt alene i kampen mod sult og kulde, i et øde område hvor man intet får foræret?

Hvis det lykkes dem at skaffe føde nok, starter den anden rejse, og en ny kamp; nemlig kampen mod sig selv. De medvirkende er totalt afskåret fra andre mennesker. Hvordan tackler de den ekstreme ensomhed og totale isolation uden at vide, hvor længe den varer. lyder det dramatisk fra DR om den nye realityserie.


Kampen mod sig selv

Redaktør på DR3, Mads Kromann Andersen kalder 'Alene i ødemarken' et socialt eksperiment, der sætter fokus på, hvad der egentlig betyder noget i vores liv. Programserien skræller iflg. Mads Kromann alle forstyrrende lag af hos det moderne menneske og finder ind til de grundlæggende menneskelige drifter.

"I en tid, hvor vores hjerner konstant bliver stimuleret, kan det være svært at finde ud af, hvem man selv er. 'Alene i ødemarken' er en fysisk og mental kamp. Programserien stiller det basale spørgsmål om, hvor længe et menneske anno 2017 kan overleve alene i naturen, men mest af alt i kampen mod sig selv, når sult, tørst, angst og ensomhed præger hver eneste dag," udtaler redaktør på DR3, Mads Kromann Andersen.

'Alene i ødemarken' har premiere på DR3, søndag den 1. januar, klokken 21:00.


Tro kopi af kommerciel reality-genre

Konceptet med overlevelses-reality-tv er brugt et utal af gange af forskellige kommercielle tv-kanaler verden over.

DRs 'Alene i ødemarken' minder ganske meget om den britiske realityserie 'The Island', der er lavet af Channel 4, som blev lanceret i 2014 og som også har været vist på TV 2 Fri. Eneste forskel er tilsyneladende, at 'The Island' foregår på en øde, ubeboet ø i Stillehavet - mens 'Alene i Nordmarken' foregår et øde, ubeboet sted i Nordnorge.

I 'The Island' er der heller intet kamerahold til stede; deltagerne filmer sig selv. I 'The Island' skal deltagerne også selv bygge en hytte eller sovested, selv skaffe mad og drikke og her handler det også om deltagerne indbyrdes relationer - især konflikter.

TVnyt.com har spurgt DR, om DR har købt konceptet - 'The Island' - af Channel 4, eller bare kopieret det.

DRs presseafdelingen oplyser, at det er formatet 'Alone' fra USA, man har købt retten til at producere i Danmark. 'Alone' blev lanceret i 2015 og distribueres af History Channel. Og ja, det minder tilsyneladende til forveksling det britiske 'The Island'.


Foto: 10 personer sendes i DR3's nye realityserie 'Alene i ødemarken' ud i den norske vildmark for at teste, hvor længe de kan overleve på egen hånd. (Foto fra: United Production ApS)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002