Kontakt os 

International hæder til 'Bedrag'
Torsdag 1. december 2016
Af Redaktionen
 
DRs søndagsserie 'Bedrag', der netop har afrundet anden sæson, modtog onsdag aften en International Drama Award i London.


Kun en uge efter at DR sikrede sig en Emmy i New York for sin indsats indenfor tv-dramatik, hentede DR Drama onsdag aften endnu en international pris - denne gang i London.

I forlængelse af at nogle af verdens førende dramafolk i de seneste dage har været samlet til C21 International Drama Summit, blev The International Drama Awards uddelt. Og her smilede lykken til DRs serie 'Bedrag', som rundede anden sæson af i søndags.

Sammenlagt blev der uddelt priser i 14 kategorier, og 'Bedrag', der har Jeppe Gjervig Gram som hovedforfatter, hentede prisen som 'Bedste ikke-engelsksprogede dramaserie'. Det skete foran syv andre dramaserier fra hele verden.

DRs dramachef Piv Bernth glæder sig over prisen, hvor modtagerne er udpeget af 100 af verdens centrale spillere indenfor dramaverdenen.

"Et stort tillykke til hele holdet bag 'Bedrag'. Det er en stor anerkendelse at få den pris - i konkurrence med hele verden. Det bekræfter, at dansk drama stadig holder højt internationalt niveau," siger hun.


Solgt til en stribe lande

Ligesom en række af DRs tidligere dramaserier er 'Bedrag' allerede blevet solgt til en stribe udenlandske tv-stationer. Både de nordiske lande, Storbritannien, Australien, Frankrig og Polen viser eller skal vise 'Bedrag', og for nylig solgte DR også serien til visning i Iran.

DR er bestemt ikke ubekendt med at få priser ved International Drama Award. Sidste år fik dansk-svenske 'Broen', som er produceret af Nimbus Film og Filmlance både prisen som 'Bedste tilbagevendende dramaserie' og 'Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie i 2015'. Her var det helt præcist Sofia Helin, prisen gik til.


Foto: Esben Smed og Julie G. Wester i 'Bedrag'. (Fotograf: Lars Reinholdt)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002