Kontakt os


 

TV 2's 'Go'morgen Danmark' fylder 20
Onsdag 30. november 2016
Af Redaktionen
 
Flere kanaler har forsøgt sig med aktualitets- og oplysningsprogrammer om morgenen, men kun 'Go' morgen Danmark' står tilbage. På fredag den 2. december har programmet været på skærmen i 20 år.


Når 'Go'morgen Danmark' på fredag åbner studiet i Tivoli, har værter og medarbejdere en ekstra grund til smil på læberne. Denne dag har 'Go'morgen Danmark' nemlig rund fødselsdag – 20 år på skærmen – som danskernes foretrukne morgen-tv-tilbud, og det fejres med både nuværende og tidligere værter og flere af programmets eksperter.

"'Go'morgen Danmark' er relevant, nærværende, ligefrem, engagerende og charmerende – og virkelig godt selskab. Programmet har i mange år været med til at definere den TV 2'ske tone, og 'Go'morgen Danmark' er en utroligt vigtig del af programfladen på TV 2," siger kanalchef Lotte Lindegaard i dag i en pressemeddelelse fra TV 2.


Har taget temperaturen i høj- og lavkonjunkturer

Der er sket meget i 'Go' morgen Danmark', siden Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim i 1996 åbnede programmet iført datidens karakteristiske skulderpuder og bl.a. bragte højdepunkter fra dagens aviser. Programmet har taget temperaturen på befolkningen og det danske samfund gennem 20 års skiftende konjunkturer, men programmet har iflg. TV 2 altid haft til formål at give seerne en god start på dagen.


Flere har forsøgt sig morgen-tv

Gennem årene har flere kanaler forsøgt at lave aktualitets- og oplysningsprogrammer om morgenen. Faktisk var TV3 på skærmen med morgen-tv en måned inden 'Go'morgen Danmark', men da først TV 2's morgen-tv åbnede i december 1996, faldt seertilslutningen til TV3, som derfor lukkede sit morgen-tv-tilbud til voksne efter knap et år.

"Mange har gjort forsøg med morgen-tv, men der står én tilbage – ’Go’ morgen Danmark’ – og det skyldes den særlige tone, det supergode selskab og den aktuelle puls i morgenfladen. TV 2's morgen-tv er vedkommende og meningsfuldt og formår at give dig en anden tolkning af de aktuelle nyheder, uanset om det handler om politik, internationale konflikter eller kongelige begivenheder. Samtidig er 'Go'morgen Danmark' landets største magasinprogram for kulturnyheder," siger Lotte Lindegaard.


Et programformat, som løbende kan justeres

'Go' morgen Danmark' har udviklet flere digitale tilbud og har løbende udvidet sendetiden og taget både weekender og sommerperioder i brug. Også de mange ekstra sendetimer er der taget godt imod.

"'Go'morgen Danmark' vil være på skærmen mange, mange år endnu. Og det herlige ved 'Go' morgen'-formatet er, at det løbende og uproblematisk kan justeres, så det altid følger med tiden og opleves relevant for danskerne," siger Lotte Lindegaard.

'Go'morgen Danmark' er i de seneste mange år blevet produceret til TV 2 af Nordisk Film TV.


Foto: Som 'Go'morgen Danmark' så ud for cirka 20 år siden - med skulderpuder og med Cecilie Frøkjær som vært i den orange sofa. (Arkivfoto fra TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002