Kontakt os


 

Årets DR1 julekalender tager seerne med til 'Den Anden Verden'
Onsdag 9. november 2016
Af Redaktionen
 
I julekalenderen 'Den Anden Verden' følges to tvillingesøstre på 15 år, der tager deres første skridt ind i en fascinerende, farlig og uforudsigelig voksenverden. Med Brdr. Grimms eventyrlige fortællinger som bagtæppe for historien møder søstrene de omvæltninger, udfordringer og opgør, der hører teenageårene til - på en ny og magisk facon.


'Den Anden Verden' handler om at frigøre sig fra det, man kender, og om at turde begive sig ud på ukendt og gyngende grund. Om at tage chancer og have mod til at udfordre sig selv for derigennem at lære sig selv bedre at kende. Og hvilket bedre sted at gøre det end i en magisk eventyrverden med syv små dværge, en smuk prins, en farlig heks, en ond dronning, et lille spejl på væggen dér og et magisk slot på den anden side af bjergene. Sådan skriver DR i dag i en pressemeddelelse om årets DR1 julekalender.

'Den Anden Verden' beskrives også som en historie om kærlighed, jalousi og drama mellem unge mennesker, der går op og ned ad hinanden hver dag. Om de følelser, der udvikler sig til konflikter, som bliver til opgør og slutter i forsoning eller adskillelse. Og om en hverdag, der gradvis forandrer sig i takt med, at man bliver ældre og fokus styres nye steder hen.

Producent Andreas Hjortdal siger om 'Den Anden Verden': "I 'Den Anden Verden' genskaber vi de ikoniske Brdr. Grimm-eventyr og giver dem et nyt og frisk tvist - både i fortællingen og visuelt. Julekalenderen fokuserer på det, der er kernen i Brdr. Grimms fortællinger - nemlig den universelle fortælling om det at blive voksen. Om at være ung og modig og turde tage de første skridt ud i en ny og fascinerende verden. Derudover ønsker vi med 'Den Anden Verden' at fortælle en underholdende, smuk og spændende historie som familien kan samles om i december måned."

Den Anden Verden er optaget over otte måneder på forskellige locations i Danmark, en enkelt dag i Sverige, og i studierne i TV-Byen i Søborg.

Julekalenderen er på 24 afsnit, som sendes på DR1 hver aften kl 19.30 og i DRUltra app'en fra kl 6.00 om morgenen.

Julekalenderens hovedforfattere er Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen. Konceptuerende instruktør er Lars Kaalund, og DR Drama-producent er Andreas Hjortdal.

I hovedrollerne er Caroline Vedel og Fanny Leander Bornedal som de to søstre, Christine Albeck Børge som deres mor og teaterdirektør samt Lars Brygmann som teatrets altmuligmand. Derudover er bl.a. Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Kirsten Lehfeldt og Andreas Jessen at finde i eventyrverdenen.


En eventyrlig fortælling

'Den Anden Verden' er den eventyrlige fortælling om de to tvillingesøstre Sara og Anna på 15 år. Sara og Anna er begge involveret i børne- og ungdomsteatret 'Det Gyldne Teater', som ledes af deres mor, Rikke. Sara skal spille hovedrollen i årets juleforestilling om, hvad der skete med Tornerose, efter hun blev vækket af prinsen. Anna, som lider af sceneskræk, er sufflør og hjælper til på teatret.

Sara bliver forelsket i sin medspiller, Janus, og tror, hun kan erobre ham, men Janus har allerede en kæreste. I kærestesorg, trods og desperation balancerer Sara på rækværket af en bro over en å og falder i vandet. Hun mister bevidstheden, og mens Anna kæmper for at få hende op igen, kommer Sara i kontakt med Brødrene Grimms dramatiske og farlige eventyrverden, hvor hun glider ind i Snehvide-eventyret som sig selv i Snehvides sted, på flugt fra Den Onde Dronning.

Sara møder De Syv Små Dværge og ikke mindst Prinsen, som hun forelsker sig heftigt i. Men netop som hun er kommet i kontakt med ham, bliver hun rusket hjem af Anna. Sara tror, hun har drømt, men en grannål fra eventyrverdenen afslører, at hun har været afsted. Hun finder en måde at bruge sit åndedræt på, der sender hende ind i eventyret, mens det ser ud, som om hun sover. Anna bliver pålagt den vigtige opgave at vække Sara, når hun skal tilbage fra 'Den Anden Verden'.

Herfra tager begivenhederne fart. Sara har besluttet sig for, at hun vil vinde Prinsens hjerte. Men hun skal runde nogle flere Grimm-eventyr og gå grueligt meget igennem, før Prinsen og hun får en chance for måske at nå hinanden.

I virkelighedens verden begynder Sara at finde teateruniverset barnligt og distancerer sig fra sine omgivelser. Anna bekæmper sin sceneskræk og overtager hendes rolle. Og mor Rikke kæmper for at få lov til at gennemføre sin forestilling, eftersom sponsoren Søren stiller ultimative krav til hende. Han vil have nisser med i eventyrstykket, ellers lukker han teatret.

Den Onde Dronning ønsker til stadighed at være den smukkeste i landet her og forfølger Sara, uanset om hun kommer til 'Den Anden Verden' i skikkelse af Snehvide, Askepot eller sig selv. De onde stedsøstre vil også giftes med Prinsen og låser Sara inde i fadeburet.

Heksen fra Hans & Grete har bagt en masse smukke og lækre kager, men hun er sulten på noget andet. Sara møder masser af modstand i 'Den Anden Verden' og må få hjælp fra nye og gamle venner for at overvinde de farer og udfordringer, som hun møder på sin vej.


Foto: DR1's julekalender 2016 'Den Anden Verden'. (Fotograf: Per Arnesen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002