Kontakt os


 

Når familien er truet af tvangsauktion
Onsdag 2. november 2016
Af Redaktionen
 
TV 2 har på mandag den 7. november premiere på en ny sæson af dokumentarserien 'Danskere på tvang’.
Hver dag går i gennemsnit knap ti danske familier på tvangsauktion med deres bolig. Børn og voksne tvinges ud af deres hjem, og mennesker bliver gældsat for livet.

I en ny sæson af TV 2's dokumentarserie 'Danskere på tvang' kan seerne møde seks forskellige familier, der er truet af tvangsauktion.

Gennem et år følges gældseksperterne Annette Wisborg og Poul Stubkjær, når de forsøger at hjælpe familierne, så de ikke mister deres hjem. Seerne kan komme med, når der kæmpes for at undgå en ydmygende tvangsauktion og personlig konkurs, og dermed være med til at dele familiernes sejre og nederlag.


Knækker mange mennesker

En tvangsauktion sætter sig ofte varige spor i mennesker. At blive tvunget ud af sit hjem er for mange en traumatiserende oplevelse. Man mister sit ståsted, en del af sin historie og måske et sted at sove. En tvangsauktion kan være et nederlag, der er så gennemgribende, at det knækker mennesker og efterlader dem med ar på sjælen for altid.

"Serien viser, at det ofte er en kombination af afmagt, uheld og en manglende dialog med banker og kreditselskaber, som bringer folk på fallittens rand. For at genvinde kontrollen over ens økonomi skal der et stort personligt mod til for at træffe de nødvendige beslutninger," siger TV 2-redaktør Jes Schrøder.


Ikke selv herre over det

Ofte skyldes tvangsauktioner begivenheder, som man ikke selv er herre over. Sygdom, dødsfald og skilsmisse er nogle af hovedårsagerne til, at mennesker mod deres vilje må forlade deres hjem og se det solgt til spotpris.

Serien bryder med tabuerne og går tæt på problemet med tvangsauktioner, og når seks modige familier står frem og fortæller deres historier, bliver det klart, hvor lidt der skal til for, at livet kan vende. På godt og ondt.


Rundt i hele landet

I det første program medvirker Jens Nørbjerg fra Aulum i Midtjylland, der for ganske få år siden var en af Jyllands mest succesfulde landmænd med en kæmpe omsætning.

I dag har han nul kroner i indkomst. Han er blevet syg og har egentlig ret til ydelser fra det offentlige, men hans gamle og nye kommune kan ikke blive enige om, hvem der skal betale. I seks måneder har han ikke modtaget en krone fra det offentlige, og han lever på en sten med en tvangsauktion hængende over hovedet.

I de efterfølgende programmer kan seerne møde familier fra Humble på Langeland, Ringe, Faxe, Benløse og Asnæs i Odsherred.

Der er premiere på TV 2 mandag den 7. november kl. 20.00.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002