Kontakt os


 

Ikke noget at komme efter - DR lever op til sine public service-forpligtelser
Fredag 28. oktober 2016
Af Redaktionen
 
Radio- og tv-nævnet har gennemført sin årlige gennemgang af DRs public service-redegørelse, og konklusionen er klar: DR har i 2015 levet fuldt op til de rammer og krav, kontrakten udstikker.
Hvert år udarbejder DR en detaljeret redegørelse for, hvordan man har levet op til de forpligtelser, som public service-institutionen forventes at opfylde. Og det har DR i gjort tilfredsstillende, konkluderer Radio- og tv-nævnet i dag fredag:

"På baggrund af sin gennemgang af DRs public service-redegørelse for 2015 finder Radio- og tv-nævnet, at DR i 2015 til fulde opfylder public service-kontraktens krav," hedder det bl.a. i den udmelding, som Radio og tv-nævnet i dag har publiceret.


Tilfreds formand

Radio- og tv-nævnets udtalelse glæder DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen.

"I DR bestræber vi os på at leve op til den opgave, vi har over for den danske befolkning. Det handler om at producere stærkt public service-indhold, som både kan samle, udfordre og oplyse. Den ambition løfter vi på en række specifikke områder lige fra dansk kulturformidling og uafhængig nyhedsjournalistik til god tv-dramatik og levende dansk musik. Derfor er det naturligvis meget tilfredsstillende, at Radio og tv-nævnet, så entydigt som det er tilfældet, konkluderer, at vi lever op til public service-opgaven," siger Michael Christiansen.

Public service-kontrakten, som indgås mellem DR og kulturministeren, indeholder en længere række forpligtelser, som DR skal efterleve. DR skal f.eks. redegøre for fordelingen af programtyper på tværs af sine radio- og tv-kanaler og for den befolkningens forbrug og vurdering af DRs tilbud. Dertil kommer en række specifikke krav, som bl.a. handler om uddannelse og læring, nyhedsformidling, public service-indhold til børn og unge samt DRs arbejde for at stimulere musiklivet, herunder vækstlaget i dansk musik.


Samarbejde med privat produktionsmiljø

Det er altså efter en gennemgang af alle disse forpligtelser, at nævnet finder, at DR lever op til kravene i public service-kontrakten. Og nogle steder peger Radio- og tv-nævnet endda på, at DR mere end opfylder kravene.

Det gælder f.eks. DRs samarbejde med det private produktionsmiljø, hvor DR har udlagt produktioner og produktionsfaciliteter til f.eks. private produktionsselskaber for en værdi svarende til 460 millioner kroner. Dermed overstiger DRs indkøb i det private marked det gældende udlægningskrav på 300 millioner kroner, beretter Radio og tv-nævnet.


Public service-indhold til børn og unge

Et andet tema, som nævnet særligt fremhæver, er DRs fokus på at levere public service-indhold til den yngre del af befolkningen. Nævnet noterer sig både "DRs vægt på danskproduceret indhold" og "at DR i sin indkøbsprofil til DR3 [der er målrettet de 15-39-årige /red.] lægger vægt på at sende seriøse og samfundsrelevante serier, dokumentarer og film."

Anerkendelsen af arbejdet med at styrke det danske indhold – både det egenproducerede og det indkøbte – glæder DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

"Jeg er glad for at Radio og tv-nævnet anerkender vores indsats, hvor vi prioriterer indholdet til både børn og unge meget højt. Tre ud af seks af DRs kanaler er i dag målrettet børn og unge. Og det er de fordi, DR ikke kun skal være noget for de gråhårede. Vi har en fantastisk dansk tradition for at producere børneindhold af høj kvalitet i DR. Den skal vi værne om. Og med DR3 og P3 vil vi gerne give de unge en mulighed for at blive oplyst og udfordret med substantielt indhold på deres egne præmisser," siger Maria Rørbye Rønn.

Radio- og tv-nævnet består af 10 medlemmer og er nedsat af kulturministeren. Den fulde udtalelse fra Radio og tv-nævnet kan læses her: http://slks.dk/medier/tv/dr/drs-public-service-redegoerelse/Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002