Kontakt os






 

TV 2 Zulu sætter spot på 'flinke' fordomme
Onsdag 26. oktober 2016
Af Redaktionen
 
I en ny programserie vil TV 2 Zulu sætte folks tolerance og berøringsangst over for handicappede på prøve ved at udsætte almindelige mennesker for en række grænseoverskridende og sjove dilemmaer med skjult kamera. 'Hvem er spasseren nu?' får premiere på mandag den 31. oktober.
Mange mennesker har nok stået i en situation, at de ikke vidste, hvordan de skulle agere over for en person med et handicap, og de handicappede er samtidig godt trætte af at blive pakket ind i vat.

Derfor har TV 2 Zulu sat fem modige, unge handicappede i stævne, og sammen 'tager de røven på' mange menneskers berøringsangst i programmet 'Hvem er spasseren nu?'.


Hvor langt vil du gå?

Den samlede 'indsatsstyrke' består af spastikerne Mulle og Claus; Nina, der er blind; kørestolsbrugeren Kristian og dværgen Simon - og sammen tager de ud for at pranke folk. Med skjult kamera og en god portion mod tester de, hvor langt de kan gå, bare fordi de er handicappede, og folk ikke tør sige fra. Og de går helt til grænsen.

Hvordan reagerer almindelige borgere f.eks. på en spastisk taxachauffør, der skal have hjælp til at bremse? Og ville du hjælpe en blind pige med at skrive virkelige beskidte sms-beskeder til kæresten - eller rydde op efter et orgie for handicappede?

De unge handicappede har valgt at være med i programmet, fordi de igennem hele livet er blevet mødt med fordomme og berøringsangst. Med 'Hvem er spasseren nu?' har de fået en unik mulighed for at bryde med fordommene på en anderledes måde. Oplevelsen har også udfordret deres egne grænser.


En positiv aha-oplevelse

Med 'Hvem er spasseren nu?' ønsker TV 2 Zulu at sætte fokus på den stigmatisering, der eksisterer over for mennesker med et handicap. Der er nemlig ofte en masse usikkerhed hos de ikke-handicappede i forhold til, hvordan man opfører sig over for handicappede.

Kanalchef for TV 2 Networks og dermed også for TV 2 Zulu, Sune Roland, mener, at en god kur mod det problem er masser af pranks og masser af grin:

"Det tidspunkt, hvor ens parader er allermest nede, er, når man griner. Og derfor er det også et godt tidspunkt at få et budskab igennem, som giver folk en aha-oplevelse. Jeg er sikker på, at en masse seere kan genkende sig selv i de her programmer," siger Sune Roland og fortsætter:

"Hvis programmet kan medvirke til, at folk ude i virkeligheden bliver lidt bedre til at møde handicappede uden al berøringsangsten, så synes jeg, vi har gjort det godt."

Serien får premiere på mandag den 31. oktober kl. 21.50 på Zulu.



Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002