Kontakt os


 

DR nedlægger 'DR2 Morgen'
Torsdag 29. september 2016
Af Redaktionen
 
Programmet 'DR2 Morgen', som i dag leverer morgennyheder til nogle ganske få seere på DR2, stopper ved årsskiftet. I stedet skal DR være hurtigere med seneste nyt på tværs af sine kanaler.


Programmet 'DR2 Morgen' har eksisteret siden 2013 og sender nyheder hverdage mellem klokken 7-9 og lørdage mellem klokken 8-8.30. Men fra nytår er det altså slut.

Beslutningen skyldes iflg. DR selv, at den tidlige morgenflade har "haft begrænset gennemslagskraft blandt DR2's seere på et tidspunkt af dagen, hvor der ikke er specielt mange, som ser tv - og hvor konkurrencen fra andre kanaler er hård."


Hurtigere med seneste nyt

I stedet satser DR på at styrke det tværgående breaking news-beredskab, som skal sikre, at man bedre vil blive i stand til at holde seerne opdaterede, hver gang der sker noget vigtigt i Danmark eller verden.

"Befolkningen har en forventning om, at vi er i stand til at rykke hurtigt og dække begivenhederne mens de sker – ikke hele tiden, men når der sker noget vigtigt i verden omkring os. Den forventning har vi længe arbejdet på at kunne imødekomme endnu bedre, og det nye beredskab skal være med til at tage os det sidste stykke af vejen," lyder det fra nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup.

Allerede nu ligger det fast, at det kommende beredskab skal fungere på tværs af alle de skærme, som mange moderne mediebrugere omgiver os med. Tanken er således, at nyhedshistorien rammer de hurtige medieplatforme først, og at der sættes lyd og billede til nyhedsopdateringerne i takt med, at informationerne kommer ind og bliver bekræftet. På den måde er DRs mål, at der skabes en større grad af sammenhæng mellem de traditionelle medier som tv og radio og de digitale medieplatforme som mobil og web.

"Vi skal være i stand til at holde befolkningen orienteret om dagens væsentlige nyheder, når de sker – ikke når vi har hul i programplanen. Og vi skal i højere grad end det er tilfældet i dag evne at gøre det tilgængeligt for alle, på den skærm de har tættest på, om det så er en mobil, en laptop eller et tv," siger Ulrik Haagerup.

DR2 vil fortsat gå i luften med seneste nyt, når der sker noget vigtigt. Men kanalen vil på almindelige dage i højere grad prioritere primetime, hvor f.eks. aktuelle formater produceret med kort aftræk vil få tid og plads.


Foto: 'DR2 Morgen' stopper med udgangen af året. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002