Kontakt os


 

4200 elever laver nyheder hos DR Aarhus
Torsdag 29. september 2016
Af Karsten Jensen
 
Skoleskemaet står i næste uge på nyhedsproduktion, kildekritik og koncert for 4.200 østjyske, vestjyske og fynske børn. For DR inviterer eleverne bag om nyhederne og ind i musikken den 4. til 7. oktober hos DR Aarhus.


I alt 4200 folkeskoleelever fra Silkeborg, Skanderborg, Brædstrup, Odder, Horsens, Vejle, Herning, Fredericia, Kolding, Skjern, Aarhus og Faaborg vil i næste uge både komme til at prøve kræfter med at lave nyheder, træffe kildekritiske valg og opleve koncert med den internationalt anerkendte bassist Moussa Diallo fra Mali og hans trio. Det oplyser DR i en pressemeddelelse i dag.

DR i Aarhus inviterer eleverne indenfor til initiativerne ’I Sandhedens Tjeneste’ og ’DR Musikariet’, der har til formål henholdsvis at klæde børn på til at være kritiske nyhedsbrugere og give dem unikke musikalske oplevelser.


Vigtig at skelne mellem skidt og kanel på nettet

Vært på TV Avisen Erkan Özden står klar til at tage imod 8., 9. og 10. klasser hos DR Aarhus. Her skal eleverne prøve kræfter med selv at lave nyheder og træffe afgørende kildekritiske valg i en interaktiv nyhedsworkshop.

Erkan Özden ser frem til at være med til at klæde fremtidens mediebrugere på, så de er bedre rustet til at sortere i de mange informationer, de møder, særligt på de sociale medier:

”Jeg håber, at vi kan få unge mennesker til at droppe at køre med ukritisk automatgear, når de færdes på nettet. De skal virkelig huske at slå deres kritiske, manuelle gear til, når de navigerer på nettet,” siger Erkan Özden, der oplever, at unge mennesker er utroligt interesserede i nyheder, men det kan være svært at sortere i de kæmpe mængder information på for eksempel sociale medier.

Eleverne har på forhånd sendt deres egne nyhedsindslag ind og deltager i konkurrencen om, hvem der har lavet det mest nytænkende nyhedsindslag. Et dommerpanel udnævner dagens vindere blandt klasserne, som går videre til den store finale i Randers den 29. november.

I løbet af 2016 og 2017 skal over 30.000 folkeskoleelever landet rundt sammen med DR prøve kræfter med nyhedsproduktion og kildekritik.


Eleverne får musik i verdensklasseb

Den anden del af DRs tilbud til eleverne i DR Aarhus er koncerten ’Verdens brændpunkter – Mali’ med den internationalt anerkendte musiker Moussa Diallos trio.

Mali er et af de helt store musikalske kraftcentre i Afrika, og børnene kan forvente at opleve den afrikanske lyd på nært hold gennem Moussa Diallos personlige fortælling om hans egen rejse fra Mali til Danmark.

Leder af DR Musikariet, Dorte Bennike, ser frem til at give børnene en helt unik musikalsk oplevelse:

”Med ’DR Musikariet’ vil vi gerne give børnene mod på at gå på opdagelse i musikken og give den muligheden for i fællesskab at opleve musikken,” siger Dorte Bennike, som er fagottist i DR SymfoniOrkestret.

Koncerterne ledsages af undervisningsmateriale i samfundsfag, der sendes ud inden koncerten. Koncerterne er en del af ’DR Musikariet’, som giver koncertoplevelser til skoleelever i hele landet. ’DR Musikariet’ er en ramme over en masse forskellige musikalske aktiviteter for børn og unge. Det er koncerter, workshops og skoletilbud på tværs af genrer.


Foto:I løbet af to timer skal eleverne få fornemmelsen af, hvordan det er at være midt i en nyhedsproduktion. De skal træffe en række valg og fravalg, som får indflydelse på, hvordan dagens udsendelse kommer til at se ud. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen, DR)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002