Kontakt os


 

Ny DR1-serie om det gode familieliv
Torsdag 29. september 2016
Af Redaktionen
 
DR 1 stiller i en ny programserie skarpt på det gode familieliv, og hvem vi er som familie, og hvordan har vi det med hinanden, når alt det materielle er skrællet væk? Første afsnit af 'Klædt af - til det gode famlieliv' sendes på tirsdag den 4. oktober kl. 20.45.
I programserien 'Klædt af - til det gode familieliv' bliver tre familier fra Falster, Djursland og Slangerup sat på en prøve. Deres hjem tømmes, og de skal leve to uger uden de ting, der normalt er en del af deres hverdagsliv. Alt sammen for at teste: Hvem er vi uden vores ting, og hvordan fungerer vi som familie? Det skriver DR i en pressemeddelelse.


Eufori og tomhed

I det første program bliver familiernes hjem tømt for ting, og de skal derefter fortsætte deres almindelige hverdag og leve efter de regler, der gælder i tv-eksperimentet: De må hverken købe eller låne ting med hjem, men må hver især hente én ting hver dag. I programseriens andet afsnit vågner de tre familier op i deres tomme huse, og skal nu prøve at få hverdagen til at fungere – uden hverken gadgets, tøj, køkkengrej eller andre ting.


Efter eksperimentet

Efterhånden får de tre familier skrabt det mest basale sammen, så nu begynder det at være de mere bekvemmelige valg, de træffer. De vælger f.eks. græsslåmaskine, maling og vaffeljern.

Inden afslutningen på eksperimentet melder der sig en masse overvejelser. Nogle glæder sig til at få tingene igen, mens andre har nydt det mere simple liv, de har fået, efter deres hjem blev tømt for alle løse ejendele.

I seriens sidste afsnit følges de tre familier en måned efter programmets afslutning, hvor familiepsykolog Ulla Dyrløv besøger dem. Er der noget, der har ændret sig? Har de indrettet sig anderledes med deres ting? Og har de lært noget nyt om hinanden, og om hvad det gode familieliv er for dem?

'Klædt af - til det gode famlieliv' består af fire afsnit, og første afsnit har premiere tirsdag den 4. oktober kl. 20.45 på DR 1.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002