Kontakt os


 

'Mini MGP' - ny sangkonkurrence på
DR Ramasjang - for toiletruller

Onsdag 28. september 2016
Af Redaktionen
 
Børn i hele landet er allerede i fuld gang med at menneskeliggøre og indsende toiletruller til deres helt eget 'Mini MGP-show' i Ramasjang-universet. Et univers, hvor børnene bestemmer alt.


Startskuddet er gået til at få brugt noget toiletpapir. Ungernes efterår kommer nemlig til at stå i toiletrullernes tegn, skriver DR i dag i en pressemeddelelse. DR Ramasjang vil i overflod blive fyldt op af musikalske og sprællevende toiletruller, kreeret og indsendt af børn rundt om i landet, når DRs børne-univers lancerer 'Mini MGP' - Ramasjangs største digitale tiltag til dato.

Med inspiration fra både svensk og norsk børne-tv kommer 'Mini MGP' til at foregå hele efteråret. På en scene i miniformat - fyldt med lys, røg og sceneshow - skal 16 udvalgte toiletruller, også kaldet 'Rullinger', over syv uger kæmpe om børnenes gunst. En heldig og dygtig toiletrulle står til sidst tilbage og vinder evig hæder som Mini MGP-triumfator 2016.


Børnene bestemmer alt

Men Mini MGP er ingenting uden børnene. Det er ungernes hjemmelavede toiletruller, der bliver stjernerne både på og bag scenen. Ligesom det er ungerne derhjemme, som hver dag kan lege med toiletrullerne i Ramasjang-app’en eller bestemmer udfaldet af showet.

"'Mini MGP' er en helt ny måde at tænke på. Det er vores første digitalt funderede show, som fuldstændig er lagt i børnenes hænder. Det er ungerne, der bestemmer alt. Lige fra indhold til måden showet udvikler sig på, når de leger med i app'en," siger DR Ramasjangs digitale redaktør, Dorte Høeg Brask, der uddyber, hvordan 'Mini MGP' understøtter sloganet '1 times Ramasjang er lig med 100 timers leg':

"Vi skaber rammerne til mange timers leg, men ungerne skaber indholdet. Det er ungerne, der laver alle toiletrullerne, og i app’en kan de bl.a. opbygge deres egne bands, og så bestemmer de suverænt udfaldet af konkurrencen. Alt sammen betyder, at 'Mini MGP' understøtter børnenes skaberkraft og fantasi i form af leg, kreativitet og musik."

Ungerne kan hele efteråret aflevere deres rullinger til P4’s regioner eller sende dem med posten til DR i Aarhus. De skøreste, pæneste, mest kreative eller noget helt andet kan opleves døgnet rundt på Ramasjangs app og dr.dk, ligesom der også er fundet plads til konkurrencen på det traditionelle medie – tv'et.


Mini MGP show

Hovedprogrammet i Mini MGP er 'Mini MGP Show'. Silja Okking er vært og vil føre børn og medvirkende toiletruller sikkert gennem showet.

I hvert show kårer hun de to overlykkelige rullinger, som ungerne har givet flest stemmer i app’en. Hernæst præsenterer hun fire nye rullinger og deres sange, der kan stemmes på den kommende weekend. Og som til ethvert MGP-show med respekt for sig selv, møder ungerne også toiletrullerne backstage i eksempelvis sminken, øvelokale eller på den røde løber.

'Mini MGP Show' består af syv shows på hver 15 minutter. Showet bliver lagt online i app'en og på dr.dk/ramasjang hver fredag eftermiddag fra den 14. oktober og vises også kl. 17.30 på tv.


Mini MGP-værkstedet

Mini MGP-værkstedet er et syv minutters program med Jacinta Madsen fra sit værksted sammen med den hjælpsomme Alt-mulig-mand.

Med al sin kreativitet lægger Jacinta op til, at børn og forældre selv inspireres til at lave Mini MGP-dukker og -instrumenter i løbet af weekenden. Men der bliver også plads til, at artisterne fra showet, en af fanklubberne eller publikum kommer forbi og får repareret ødelagte instrumenter, får hjælp til en flottere scene eller måske en snak om venskaber, eller noget de er kede af.

Man kan se et nyt afsnit af 'Mini MGP værkstedet' fra lørdag morgen i app’en og dr.dk/ramasjang. Programmet vises efterfølgende på tv lørdag kl. 19.00. 'Mini MGP værkstedet' har premiere ugen før show-programmet – lørdag den 8. oktober.


Backstage

Hele Mini MGP-livet leves gennem hele ugen på Ramasjang-app’en, som er klar nu. Bl.a. bliver der to gange om ugen lagt nye backstageklip op, hvor flere af børnenes indsendte dukker får liv, og hvor hele Mini MGP-universet bliver udfoldet.

App’en indeholder også en række andre funktioner. Det er blandt andet her, man i løbet af weekenden kan stemme på sin favorit i afstemningsmodulet, hvor ungerne kan bygge deres eget Mini MGP med scene, artister og musik. Alle indsendte rullinger bliver vist i et galleri, der er spil, og på telefonsvareren kan ungerne også give gode råd til rullinger med sceneskræk eller andre problemer.


Foto: Jacinta Madsen står for Mini MGP-værkstedet - og Silja Okking for selve Mini MGP-showet. (Fotograf: Rolf Torbøl Sørensen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002