Kontakt os


 

Auktionshammeren svinges på TV 2
Onsdag 28. september 2016
Af Redaktionen
 
I livsstilsreportageserien 'Auktionshuset', som har premiere på TV 2 på tirsdag den 4. oktober kl. 20.50, følges hver uge livet i auktionshuset og familien Bruun Rasmussen, som ledes af patriarken Jesper Bruun Rasmussen i samarbejde med hans to børn, Frederik og Alexa.


Fra hovedsædet i Bredgade fortælles auktionshistorierne, hvor et eller flere af familiemedlemmerne svinger hammeren over de unikke og eksklusive varer, der ofte er vurderet til millioner af kroner.


"Et stærkt fascinerende miljø"

Der er masser af følelser i spil for både familien Bruun Rasmussen, de dedikerede ansatte samt købere og sælgere blandet med en konstant frygt for, om hammerslaget nu også når op på den estimerede pris.

"'Auktionshuset' er en fantastisk reportageserie fra et enestående og stærkt fascinerende miljø. Det er både en interessant workplace-historie med masser af spænding omkring hammerslag og lærerige take-outs og en unik fortælling om et familiedynasti med mange traditioner og faste værdier. Derfor var jeg slet ikke i tvivl, da vi fik mulighed for at producere serien til TV 2," siger TV 2-redaktør Mette Heiberg.


På vurderingsbesøg ud af huset

Serien følger også husets håbefulde eksperter på eksterne vurderingsbesøg hos kunder, som har en interessant vare, der potentielt kan komme på auktion. Hvis altså lige parterne kan blive enige om en vurderingspris, der både er realistisk - og også stiller kunden tilfreds.

Man vil i serien også kunne møde helt almindelige mennesker, der kommer ind fra gaden for at møde auktionshusets eksperter ved vurderingsskrankerne i København eller Aarhus og få prissat alt fra onkel Bents møntsamling og et nedarvet isbjørneskind til mormors samling af sølvtøj eller et hidtil ukendt maleri af Asger Jorn.


Grundlagt i 1948

Jesper Bruun Rasmussens far, Arne, grundlagde Bruun Rasmussen Kunstauktioner i 1948, og Jesper har således haft sin gang i huset i Bredgade, siden han var barn.

I dag, 70 år senere, fører han fortsat de ædle værdier og husets historie videre i tæt samarbejde med sine to børn, Frederik og Alexa Bruun Rasmussen, og nogle af landets ypperste eksperter for at bevare firmaets navn og renommé herhjemme såvel som i udlandet.

Begge børn indgår som tredje generation i familiedynastiets ledelse, og begge tildeles de gradvist flere og flere opgaver. Ved særlige auktioner i Bredgade bistår også Jespers kone, Birthe Bruun Rasmussen.

Premiereafsnittet på 'Auktionshuset' kan ses gratis på TV 2 Play allerede nu.


Foto: Jesper Bruun Rasmussen og hans datter, Alexa, der som 3. generation er trådt ind i familiedynastiets ledelse. (Fotograf: Per Arnesen / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002