Kontakt os


 

'Mesterlige ombygninger' på TV 2
Onsdag 28. september 2016
Af Redaktionen
 
Seks familier, der er godt i gang med byggeplanerne, får i en ny programserie - 'Mesterlige ombygninger' - på TV 2 hjælp til indfri deres boligdrømme af en Danmarks dygtigste arkitekter, David Zahle. Første gang på tirsdag den 4. oktober.


En gammel stationsbygning, et fyrskib eller måske byens grimmeste hus? Der er ikke grænser for, hvad folk kan finde på at købe af gamle bygninger med en drøm om at bygge dem om til helt unikke hjem.

Fra tirsdag den 4. oktober kl. 21.25 får seks familiers gode råd af stjernearkitekten David Zahle, når TV 2 har premiere på den nye programserie 'Mesterlige ombygninger'.


Ikke lutter idyl

I serien følges de seks familier fra de spæde drømme om en unik bolig, til de flytter ind i drømmeboligen. En lang og til tider besværlig proces, for det er ikke lutter idyl, når en bolig skal bygges om. Der dukker masser af uventede problemer op undervejs: Byggeriet trækker ud, pengene bliver små, og uenigheder i familien opstår.

Fælles for alle byggeprojekter er, at familierne har investeret i en boligdrøm, men er på usikker grund, fordi deres projekt virker temmelig overvældende nu, hvor underskriften på købsaftalen er på plads.


En redningsplanke

For hvordan får man det allerbedste ud af sit gamle hus eller lejlighed? Hvordan bliver en gammel, charmerende bolig til et moderne, velfungerende hjem? Hvordan får man arkitektur, praktik, bæredygtighed og ikke mindst økonomi til at gå op i en højere enhed?

Det er her, David Zahle dukker op som familiernes redningsmand, og det er også ham, der forsøger at få familierne til at træffe nogle modige og utraditionelle valg, der udnytter det helt særlige ved deres ejendom. Han ved om nogen, hvordan man får det bedste ud af den bolig, familierne har købt.


Fra land til by

De seks boliger er meget forskellige - fra boliger i den dyre ende i indre København til et hus på Ærø - og i programserien går boligerne under navnene Stationsbygningen, Fyrskibet, Vaskehuset, Vanløses grimmeste hus, Fotostudiet og Herskabslejligheden.

De seks familier tæller både unge med nøglen til deres første bolig - til de mere veletablerede villaejere. Igennem et år inspirerer og udfordrer David Zahle familierne til at tænke stort og gå helt til stregen for at skabe deres drømmehjem.


David Zahle

David Zahle er partner i et af de hotteste danske arkitektfirmaer herhjemme og i udlandet, tegnestuen BIG, som står bag en lang række prisvindende byggerier - bl.a. Søfartsmuseet i Helsingør, Amagerforbrændingen, Uddannelsescenter på Færøerne, boligprojekt på Sønderborg havnefront, Psykiatrisk Hospital i Helsingør, Stavanger Koncertsal og Gyldne Løve i Venedig.

David Zahle arbejder desuden på Googles nye hovedkvarter. Han er medlem af prisudvalget for Nykredits Arkitekturpris og medlem af Kulturministeriets Censorkorps. Han er 39 år og bor i en gammel lejlighed på Vesterbro sammen med sin kone og tre børn.


Foto: David Zahle i 'Mesterlige ombyninger'. (Fotograf: Rasmus Flindt Pedersen / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002