Kontakt os


 

DRs dokumentarredaktør takker af
Torsdag 15. september 2016
Af Redaktionen
 
Mette Hoffmann Meyer, der i en årrække har stået i spidsen for at vælge og indkøbe dokumentarer til DR, siger stop fra den 1. oktober. Hun vil fremover bl.a. arbejde med et eget bogprojekt og bruge mere tid på initiativet 'Why Foundation'. Desuden vil Mette Hoffmann Meyer fortsat være tilknyttet DR på konsulentbasis for at følge en stribe igangværende projekter til dørs.


"Engageret", "original" og "en fighter med både gnist og gejst". Roserne var mange, da Mette Hoffmann Meyer for to år siden modtog den præstigefyldte Doc Mogul Awards for sit bidrag til dokumentarfilmgenren. Og de kom vel at mærke fra en perlerække internationalt anerkendte dokumentarister såsom Alex Gibney, José Padilha, Jehhane Noujaim og danske Nagieb Khaja.

Mette Hoffmann Meyer har stået i spidsen for at udvælge og indkøbe dokumentarer igennem en årrække. Hun har været ansvarlig for de danske og internationale dokumentarer, som DR er med til at co-producere, og hun har stor andel i at dokumentarslottet på DR2 'Dokumania' er blevet til et stærkt brand. Men fra den 1. oktober er det slut, oplyser dr.dk i dag.

De blev til ni år i DR, hvor hun har været redaktør på et hav af dokumentarfilm. Hun er selv mest stolf af bl.a. 'Demokraterne', 'Milosovic-Retssagen', 'Indiens døtre', 'Dagbog fra midten' og Lisbeth Zornig-dokumentaren 'Min barndom i helvede'.

"Jeg har altid haft det som målsætning, at de film, jeg involverer mig i, skal gøre en forskel og få os til at stoppe op. Se verden i et anderledes lys eller fra en ny vinkel. Og så tror jeg på, at vi bliver klogere, ved at engagere os følelsesmæssigt i de livsvilkår og omstændigheder, som andre mennesker lever under," siger Mette Hoffmann Meyer til dr.dk.


Foto: Mette Hoffmann Meyer. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002