Kontakt os 

Nyt magasinprogram på TV 2 News om præsidentvalget i USA
Onsdag 14. september 2016
Af Redaktionen
 
I morgen torsdag den 15. september springer TV 2's USA-korrespondent Jesper Steinmetz igen ud som vært, når TV 2 News første gang sender det nye nyhedsmagasin 'Trump mod Clinton', hvor Steinmetz følger præsidentvalgkampen i USA rundt i alle afkroge af landet.

For de fleste i Danmark er det nok en gåde, at det er Donald Trump, der er Republikanernes præsidentkandidat frem mod præsidentvalget i USA den 8. november, og selv erfarne politiske iagttagere har måttet æde deres forudsigelser om pengemanden i sig.

Netop Trumps overraskende popularitet og den hårde kritik af Hillary Clinton er nogle af de spørgsmål, som TV 2 News rejser i et nyt magasin med Jesper Steinmetz som vært, og som sendes hver uge frem til og med det amerikanske præsidentvalg. Det oplyser TV 2 i dag i en pressemeddelelse.


Steinmets overrasket over Trump

Også Jesper Steinmetz, der har været TV 2-seernes øjne og ører i USA de seneste seks år, er forbavset over, at det netop er Trump og Clinton, der skal kæmpe om verdens mest magtfulde job.

"Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, det har overrasket mig, at Trump overhovedet er nået så langt og nu reelt har mulighed for at blive USA's næste præsident. Og så undrer det mig, at det overhovedet ikke gør indtryk på flertallet af amerikanerne, at de igen kan skrive historie ved at gøre Hillary Clinton til USA's første kvindelige præsident", mener Jesper Steinmetz.


Vredens valgkamp

Sammen med reporter Jesper Zølck vil Jesper Steinmetz de kommende otte uger rejse rundt i hele USA og give seere i Danmark ugens aktuelle historier fra valgkampen samt en status på opgøret mellem de to præsidentkandidater. Zølck og Steinmetz taler med tilhængere fra begge parter og med valgforeningsformænd, men også den helt almindelige amerikanske (sofa-)vælger.

I første udsendelse fokuserer Steinmetz og Zølck på den vrede, der oser ud af præsidentvalgkampen. For hvordan formår Donald Trump at få så bred og markant en opbakning, mens Hillary Clinton gang på gang er genstand for massiv kritik, spørges der i programmet. Og hvad er det i virkeligheden, de amerikanske vælgere er så vrede over?

"Vi tager langt væk fra hovedstaten Washington, for det er ude i de 50 stater - langt væk fra politikerne i D.C. - at vi finder den vrede, der er drivkraften i dette præsidentvalg," forklarer Jesper Steinmetz. Han mener, at det er frygt - og ikke begejstring - for fremtiden, der driver valget i USA.


Valgkampens tour-guide

For Jesper Steinmetz er det med store forventninger, at han vender tilbage til rollen som vært på TV 2 News.

"Det er et privilegium at få lov til at være tour-guide på vores og seernes rejse rundt i dette fantastiske og mangesidede land, som om otte uger beslutter, hvem der skal have verdens mest magtfulde embede," siger Jesper Steinmetz.

'Trump mod Clinton' sendes første gang i morgen torsdag den 15. september kl. 20.50 på TV 2 News og kan herefter ses eller genses på TV 2 PLAY.

Senere på efteråret og frem til valgdagen, tirsdag den 8. november, vil der desuden være en bred dækning af valget på både TV 2, TV 2 News og TV 2 Play.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002