Kontakt os 

Puk Elgård og 'Det mystiske Danmark'
Onsdag 14. september 2016
Af Redaktionen
 
Halvdelen af befolkningen tror på overnaturlige fænomener. Men hvem er de mennesker, der påstår, at de kan noget overnaturligt? Og kan de det faktisk? Det ser Puk Elgård nærmere på i serien 'Det mystiske Danmark'. Første gang mandag den 19. september kl. 21.25 på TV 2.


I første udsendelse fokuserer Puk Elgård på folk, der siger, at de kan får kontakt med døde mennesker. Hun møder Pernille, der har mistet sin mor, som måske begik selvmord. For at få opklaret, hvordan moderen døde, forsøger mediet Marzcia Techau at få kontakt til den afdøde.

Hun ved intet om Pernille eller hendes mor - kun at hun skal forsøge at få fat i en fra Pernilles nære familie, der er død. Spørgsmålet er om Marzcia Techau rammer præcist: Kan hun se, at det er Pernilles mor, der er død? Kan hun se, at det måske var et selvmord, og opdager hun, hvad moderens kælenavn for Pernille var?

I programmet tager Puk også til en såkaldt 'klarsynsaften' med Marzcia Techau, og her lykkes det tilsyneladende Marzcia at få kontakt til Puk Elgårds afdøde mor. I hvert fald kan hun fortælle Puk overraskende præcise detaljer fra hendes barndom.


Spøgelser

I andet program er der fokus på spøgelser. Her besøger Puk Elgård Bromølle Kro i Vestsjælland, hvor personalet er overbevist om, at det spøger. Pander flyver gennem køkkenet, vandhaner tænder af sig selv, og særligt et værelse er hjemsøgt. Så Puk tager på besøg og overnatter i netop det værelse.

Historien er, at kroens ejere i 1800-tallet myrdede deres gæster og stjal deres ejendele. Inden Puk Elgård overnatter på kroen, får hun besøg af spøgelsesjægere, der med avanceret elektronik kan bekræfte, at der foregår uforklarlige ting på hjemsøgte kro.

For at finde ud af, hvem det er, der spøger, tilkalder Puk også den clairvoyante Jasper. Han kommer med en ret præcis beskrivelse af, hvem det er, der går igen på kroen.


Dyrehviskeren og eksorcisten

Efter kontakt med de døde og spøgelser undersøger Puk Elgård fænomenet med personer, der siger, de har ekstraordinære evner i forhold til dyr. Hun besøger således dyreclairvoyanten Kit Benolo. Hun påstår at hun kan tale med dyr og oversætte dyrenes tanker for deres ejere.

Puk Elgård tager sin hund med, for at høre om den har smerter, og bagefter sætter tv-værten Kit på en prøve: Kan hun gøre travhesten Chip de Castella til en vinder? I 14 dage mediterer og kommunikerer Kit Benolo med Chip de Castella for at se, om hun kan løse dens problemer, og til sidst tager både Puk og Kit med til travløb på Charlottenlund Travbane. Kan Chip de Castella endelig vinde et travløb?

I dette afsnit besøger Puk Elgård også den kristne eksorcist Torben Søndergaard, der siger, at han kan uddrive dæmoner og kurere sygdomme. Hun tager med ham på gågaden i Aalborg, hvor han med håndspålæggelse, bøn og tungetale forsøger at kurere astmatikere og en mand med Tourette syndrom.


Sjælerejser og en hjemsøgt familie

I det sidste program besøger Puk Elgård regressionsterapeuten Helle Odder. Hun mener, at hun kan kurere fobier og lidelser ved at tage de mennesker, der har problemer, tilbage til deres tidligere liv og dér finde årsagen til lidelserne.

Helle Odders evner testes på Anja, der lider af svære tvangshandlinger. Anja kan bl.a. ikke gå op af trappen i sit hus uden at røre ved gelænderet to gange. Rører hun ved det flere gange, må hun gå turen igen. Puk er med, når Anja kommer i trance og oplever sit tidligere liv som en gammel konge, der blev ramt af et lyn og vansiret. Spørgsmålet er, om oplevelsen kan kurere Anja for tvangshandlingerne?

I sidste afsnit besøger Puk Elgård også en familie, der er hjemsøgt af et spøgelse. Den fireårige datter taler med et ukendt væsen, ting flyver rundt i stuen, og elektronikken tænder af sig selv - hvilket Puk oplever på første parket. For at spøgelset kan blive uddrevet, får Puk fat i spøgelsesudriveren Jasper.


Foto: Puk Elgård sammen med Pernille, der mistede sin mor, og gerne vil have hjælp af den clavoiante Marzcia til at få kontakt til sin mor og få svar på, om moren begik selvmord eller hendes død skyldes et uheld. (Fotocredit: Compound / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002