Kontakt os 

Dennis Ritter ny vært på TV 2 News - og på TV 2 under de store cykelløb
Tirsdag 13. september 2016
Af Redaktionen
 
Dennis Ritter bliver fra den 24. oktober nyhedsvært på TV 2 News. Samtidig fortsætter Ritter cykelkommentering på TV 2 under de store, internationale cykelløb.


En mangeårig drøm går i opfyldelse for TV 2's kendte cykelkommentator, Dennis Ritter, når han fra den 24. oktober – efter VM i cykling i Qatar – kan sætte sig i værtstolen på TV 2 News.

Han har nemlig fået mulighed for at kombinere jobbet som nyhedsvært med arbejdet som cykelkommentator. Det betyder, at Dennis Ritter fortsat vil være at finde i kommentatorboksen på TV 2 under de store, internationale cykelløb, der primært køres i sommerhalvåret, og han er stadig ansat hos TV 2 Sport.

"Det har i en del år været et ønske for mig at arbejde med nyheder, og med værtsopgaven på News vender jeg tilbage til et arbejde som mere klassisk journalist, end jeg har været vant til i kommentatorjobbet. Jeg er superglad for, at jeg kan få opfyldt mit ønske om at prøve nye udfordringer og nye stofområder. Det viser, at der er højt til loftet på TV 2," siger Dennis Ritter.


Ansat på TV 2 Nyhederne i 2004

Dennis Ritter har faktisk tidligere arbejdet på TV 2's nyhedsredaktion. Han blev ansat på TV 2 i februar 2004, og dengang var det som reporter på TV 2 Nyhedernes redaktion i København. Her dækkede Ritter – der har studeret jura i et par år, inden han læste til journalist – bl.a. rets- og krimistoffet, som interesserer ham stærkt.

I OL-året 2004 var der dog hen under sommeren bud efter Dennis Ritter fra TV 2's sportsredaktion. Og sådan begyndte den karriere, der siden har gjort Dennis Ritter til cykelkommentator, og som har givet TV 2-seerne den kendte Tour de France-trio kendt som Ritter, Rolf og Leth.

"Mange tror måske, at jeg læser avisen bagfra for at få sportsnyhederne først, men det er ikke tilfældet. Jeg er mindst lige så interesseret i politik og almene nyheder som i sport, og jeg har faktisk altid set flere nyhedsudsendelser end sportsprogrammer i tv. Min bedste aften på tv er en valgaften. Jeg elsker folketingsvalg og går vildt op i at følge med på flere kanaler og på nettet under en valgaften," siger Dennis Ritter.


En dygtig formidler

TV 2 News-chefredaktør, Mette Østergaard, roser Dennis Ritter for at være en stærk vært og en dygtig formidler, der formår at bringe seerne med ind i det univers, han dækker.

"Vi kender mest Dennis Ritter fra sportsdækningen, men Dennis har også en stor interesse for politik og samfund, og jeg er sikker på, at han kan tage sine journalistiske og formidlingsmæssige kvaliteter med ind i News' nyhedsdækning. Samtidig har Dennis stor sikkerhed og en enorm erfaring, når der i live-sendinger pludselig sker uventede begivenheder, han skal agere på," siger Mette Østergaard.


News-vært når kanalen fylder ti år

På TV 2 News bliver Dennis Ritter en del af værtsholdet, når TV 2 News fylder ti år i slutningen af 2016 – helt præcist den 1. december.

"Jeg er stolt over, at vi i TV 2-familien har News, som har trodset de skeptikere, der ikke troede på en dansk nyhedskanal. I dag er TV 2 News helt uundværlig for danskere, der interesserer sig for nyheder og samfundsudvikling. Jeg har haft fornøjelsen at være udlånt fem-seks dage til News og prøve værtsarbejdet, og det har givet mig endnu mere smag for jobbet," siger Dennis Ritter, som roser den velsmurte nyhedsmaskine, der løfter nyhedsdækningen på News og bakker værterne op.


Om Dennis Ritter:

• Født den 8. september 1972 i Herlev (44 år)
• Sproglig student fra Herlev Gymnasium i 1991
• Bachelor i jura fra Københavns Universitet i 1996
• Danmarks Journalisthøjskole 1996-2000 - praktik på DR Sporten
• DR Sporten 2000-2004
• Reporter på TV 2 Nyhederne fra februar 2004 til sommeren 2004
• På TV 2's sportsredaktion fra sommeren 2004 til efteråret 2016
• TV 2 News-vært fra 24. oktober 2016 – kombineret med jobbet som cykelkommentator på TV 2 og TV 2 Sport under sommerperiodens store, internationale cykelløb.
• Bor til dagligt på Frederiksberg og er gift med Morten Toft
• Har erklæret, at han støtter Lars Løkke Rasmussen


Foto: Dennis Ritter. (Fotograf: Per Arnesen, TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002