Kontakt os


 

DR på vej med ny officiel Facebook-side
Onsdag 27. juli 2016
Af Redaktionen
 
På mandag den 1. august får DR sin egen officielle Facebook-side. Den skal bl.a. fortælle den store fortælling om, hvad public service egentlig er.
Mange DR-programmer og -kanaler har allerede deres egne Facebook-sider og Twitter-konti. Og på mandag den 1. august kommer så en ny side på Facebook. Det oplyser DR i dag.

"DR er mange ting, så det giver god mening, at vi får en anerledes platform til at vise mangfoldigheden, og hvor vi kan folde hele tanken bag public service ud," siger Tomas Gestsson, der sammen med Lars Aaes, begge fra DR Kommunikation og Presse, i disse dage lægger sidste hånd på siden.


Ser på DR med nye øjne

DR beskriver det selv som ret usædvanligt, at et mediehus som DR lancerer et Facebook-site på koncernniveau.

"Der er så mange ildsjæle i det her hus, og de er alle en del af den store DR-fortællling om, hvad public service også er. Vi vil gerne kunne vise nogle ting, som folk ikke tænker over, at vi også laver i DR: alle de mange jobfunktioner, arrangementerne på Folkemødet på Bornholm, det kildekritiske skoleprojekt 'I sandhedens tjeneste' for landets 8. - 9. klasse-elever, eller når Cirkus Summarum i samarbejde med Muskelsvindfonden laver en legeplads for børn med muskelsvind. Der sker så meget andet fra DRs side i public service-regi, der bare ikke rammer skærme og højtalere," forklarer Lars Aaes.

Facebook er bl.a. valgt, fordi det er det mest udbredte sociale medie i Danmark. Det giver nogle muligheder for at nå ud med historierne om DR til folk, der ikke lige falder ind forbi DRs andre netsider.


Vil prøve at rykke opfattelsen af DR

Det er en udtalt ambition for Aaes og Gestsson med Facebook-siden at være med til at rykke befolkningens opfattelse af DR.

"Men de behøver ikke at elske det hele, men hvis man bare holder af ét DR-program, er der også stor sandsynlighed for, at der er andre tilbud, man kunne interessere sig for, og det vil vi gerne kunne være med til at hjælpe med, at de finder frem til," forklarer Tomas Gestsson.

"Og," - tilføjer Lars Aaes - "så er det også en mulighed for at komme i dialog med brugerne om vores virksomhed, blande os i debatten om DR og præsentere fakta til de diskussioner, der kommer," siger han.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002