Kontakt os


 

DR sender OL i døgndrift
Onsdag 20. juli 2016
Af Redaktionen
 
Den 5. august indledes de 31. Olympiske Sommerlege. For første gang bliver det i Sydamerika - nærmere bestemt i Rio de Janeiro, Brasilien. Hele døgnet kan man følge den danske medaljejagt ved OL på enten DR1, DR3, P3 eller dr.dk.

Både DR og TV 2 vil tilbyde en omfattende dækning af OL i Rio de Janeiro fra den 5. til den 21. august.

Mere end 100 danske atleter er blandt deltagerne i verdens største sportsbegivenhed. Forventningerne til Danmarks hold er store. 10 medaljer lyder den officielle målsætning på.

Her er informationer om DRs dækning.

OL-dækningen på DR kommer til at byde på håndboldherrernes jagt på OL-medaljer, et dansk OL-fodboldhold for første gang i 24 år og masser af medaljemuligheder i badminton, svømning, sejlsport og roning.

På værtssiden stiller DR op med: Peter Møller, Tina Müller, Mette Bluhme Rieck og Kim Bildsøe Lassen. Fra en tagterrasse med udsigt over den olympiske park i Rio vil værterne hver dag give seerne overblik over de danske atleters jagt på succes. Til at rapportere fra stemningen i Rio vil Mads Steffensen, Peter Falktoft og Thomas Skov være på plads. Alt det bedste samles hver aften i programmet 'Guld til Danmark'.

"Vi vil tættere på hver eneste præstation end nogensinde før. Hver kraftanstrengelse, hvert jubelbrøl og alle smilene ind i mellem vil vi fange på tv, radio, web og sociale medier. Vi stiller et hold med virkelig stærke navne. Et hold vi er stolte over at kunne sende af sted. Og et hold, som vil give seere, lyttere og brugere en rigtig god dækning af hver eneste medalje, der kommer hjem til Danmark," siger chef for DR Sporten, Søren Vestergaard.


Danske medaljemuligheder på DR

DR1 og DR3 kommer til at sende mere end 500 timer OL-tv, hvoraf de største begivenheder bliver sendt på DR1. Til at supplere de to kanaler vil der under OL være to streaming-kanaler på dr.dk og dr.tv, hvor der vil være mulighed for at se endnu mere OL.

DR deler transmissionerne fra håndbold, atletik og fodbold med TV 2. DR har de eksklusive live-rettigheder til badminton, svømning, landevejscykling, gymnastik, tennis, beachvolley, mountainbike, bmx og bueskydning.

Ud af de mange sportsgrene der er at finde på DR kan man iflg DR særligt se frem til følgende:

Håndbold: De danske håndboldherrer med Mikkel Hansen og Niklas Landin i spidsen. Alle kampene spilles i dansk primetime. DR viser halvdelen af kampene.

Fodbold: Danmark har et hold med til OL for første gang siden 1992. På DR kan man bl.a. se, Danmarks kamp mod Brasilien, der stiller med Neymar på holdet.

Badminton: Der er mulighed for medaljer i flere af rækkerne med Jan Ø. Jørgensen i herresingle og gode chancer til mixed- og damedoublen. Størst opmærksomhed vil der være omkring Carsten Mogensen og Mathias Boe i herredouble. Det er kun et halvt år siden Mogensen blev ramt af en hjerneblødning, men på mirakuløs vis har han kæmpet sig tilbage, så parret er klar til at forsvare sølvmedaljerne fra London.

Svømning: Medaljeforventningerne er også store høje til de danske svømmere. Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Lotte Friis er alle realistiske bud på medaljer.

Landevejscykling: Jakob Fuglsang er største medaljehåb på det danske hold.


På DR3 er OL en fest for alle

Udover DR3s mange transmissioner fra OL-konkurrencerne har kanalen også deres helt særlige tilgang til verdens største sportsarrangement. Joakim Ingversen bliver vært i et 12 minutters show, der dagligt bliver sendt to gange hver aften på DR3. Sammen med en kendt gæst vil Joakim vende OL, sport generelt og gæsternes erfaringer med at vinde og tabe.

Mens de øvrige medier vil holde øje med dem, der kommer først over målstregen, zoomer DR3 ind på dem, der krydser mållinjen lidt senere. Mens de andre diskuterer, hvem der havner på podiepladserne og får metal, fokuserer DR3 på dem uden for sejrsskamlen. De er også topatleter, der har brugt hele deres liv på at nå i absolut topform til dette OL. Derfor fortjener de også hyldest.

DR3 tager sig med andre ord af "taberne", fordi alle der deltager i et OL har fortjent en hyldest. Kanalen kigger i samme ånd på OL-debutanterne, de lande der ikke har sendt særligt mange atleter afsted, eller de der af øvrige grunde må betegnes som underdogs.

Det hele serveres i en munter og glad tone, fordi OL er en fest for alle. DR3s mantra er, at det ikke kun handler om at vinde, men om at være med.


DR.DK

dr.dk vil man døgnet rundt kunne blive opdateret på alt, der sker i Rio. Særligt om morgenen vil der være mulighed for at få samlet op på alt det største, som er sket om natten.


Liga på P3

På radioen sender Liga live hver eftermiddag på P3 og frem til midnat. Liga-værterne Tobias Hansen og Anders Hagen vil være til stede i Rio sammen med kommentatorerne Morten Hausborg og Jens Ole Sørensen.


Tv-kommentatorer på DR:

Håndbold: Jens Jacob Juulsager og Lars Krogh Jeppesen. Studie-ekspert: Camilla Andersen
Svømning: Christian Munk Petersen
Badminton: Henrik Fallesen og Hans-Kristian Vittinghus
Atletik: Henrik Liniger og Christian Munk Petersen
Fodbold: Andreas Kraul
Landevejscykling: Henrik Liniger og Dan Frost.
Gymnastik: Birgitte Borch og Helge Vammen


Foto: DRs værter ved OL i Rio er Kim Bildsøe Lassen, Mette Bluhme Rieck, Tina Müller og Peter Møller. (Foto: Agnete Schlichtkrull)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002