Kontakt os


 

TV 2 og TV 2-regioner vil samarbejde mere
Onsdag 30. marts 2016
Af Redaktionen
 
Gode nyhedshistorier fra hele landet fortjener bedre end alene at blive præsenteret på TV 2-regionernes sendeflader. Det er udgangspunktet for to pilotprojekter, der - ud fra en publicistisk tankegang - skal styrke samarbejdet mellem TV 2 og halvdelen af TV 2-regionerne.
TV 2 og TV 2-regionerne har igangsat to forsøgsprojekter med det formål at få flere af regionernes nyheder ud til et landsdækkende publikum hos f.eks. TV 2 Nyhederne og TV 2 News og dermed skabe mere debat og eftertanke.

Det er kongstanken bag to pilotprojekter for styrket samarbejde mellem TV 2 og TV 2-regionerne, der blev indledt tidligere på foråret, og som løber frem til den 1. maj.

Initiativtagerne til det øgede samarbejde er TV2 Nord, TV Syd og TV 2/Fyn, og herudover er TV 2/Bornholm engageret i et af pilotprojekterne.

"De første erfaringer er rigtigt gode og viser, at vi kan få endnu mere ud af samarbejdet mellem TV 2 og TV 2-regionerne, end vi har fået tidligere. Vi har tilsammen landets største og stærkeste nyhedsmaskine, men vi har slet ikke startet den endnu. Tilsammen har TV 2 og TV 2-regionerne flere end 80 tv-hold på vejene hver dag, og det skal vi blive meget bedre til at udnytte," siger administrerende direktør Mikael Justesen, TV2 Nord.

Det er 'hans' TV 2-region og hans medarbejdere i Nordjylland, som har løbet det ene af de to pilotprojekter i gang - nemlig det projekt, som har gjort TV2 Nord til TV 2 Nyhedernes regionale nyhedscenter i Nordjylland. I april udvides pilotprojektet, så også TV Syd bliver regionalt nyhedscenter i Syd- og Sønderjylland.

I mange år har der været en løbende leverance og udveksling af billeder og interviews mellem TV 2 Nyhederne og TV 2-regionerne. I dette igangværende pilotprojekt leverer TV 2-regionen 'hele pakken' til TV 2 - f.eks. færdige indslag, live-reportager og interviews (eller uplining af interviews) med hovedpersonerne i en sag. Dermed behøver TV 2's nyhedsredaktion slet ikke tage turen til f.eks. Nordjylland.

Forud for projektet er gået udveksling og uddannelse af medarbejdere, så reportere fra f.eks. TV2 Nord har arbejdet en periode på Kvægtorvet. Her er medarbejderne indgået i den daglige vagtplan, har sparret med TV 2 Nyhedernes redaktører og dermed lært, hvordan indslag i TV 2 Nyhederne 'skæres' anderledes end hos TV 2-regionen.

Der er også fokus på udveksling, der kan inspirere TV2 Nords fotografer, redaktører og producere, og samtidig er det målet, at både TV 2 Nyhedernes og TV 2-regionernes folk skal lære hinandens arbejdsflow at kende.


Digitalt samarbejde giver flere nyheder og større trafik

Det andet pilotprojekt mellem TV 2 og TV 2-regionerne handler om udveksling af digitalt indhold - artikler, billeder og klip - mellem tv2.dk og de regionale nyhedssites hos TV2 Nord, TV Syd, TV 2/Fyn og TV 2/Bornholm.

Samarbejdet ligner efter den første periode en win win situation, der har givet flere regionale nyhedshistorier hos tv2.dk, og som samtidig har øget trafikken hos de pågældende TV 2-regioner.


Kun fire TV 2-regioner med

Det er som nævnt kun TV2 Nord, TV Syd og TV 2/Fyn samt delvist TV 2/Bornholm, der er med i det udvidede samarbejde. Dermed er der lige så mange TV 2-regioner, der ikke er med i samarbejdet - nemlig TV 2 Lorry, TV Øst, TV 2 | Østjylland og TV MidtVest.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002