Kontakt os


 

De svigtede og brændte børn - ny sæson
Onsdag 30. marts 2016
Af Redaktionen
 
De blev svigtet og mishandlet som børn. Nu tager syv modige personer tilbage til barndommen for at se deres fortid i øjnene og finde ud af, hvad der skete. Det sker i en ny sæson af 'De brændte børn'; første gang i morgen torsdag.
I en række nye dokumentarprogrammer tager Lisbeth Zornig Andersen igen tilbage til barndommen sammen med syv borgere, der har dybe ar på sjælen. Fælles for de medvirkende er, at de er brændt af barndommen og på jagt efter svar, der kan hjælpe dem med at forstå, hvorfor de voksne svigtede dem gang på gang, da de var børn.

Sammen besøger de vidner, der kan be- eller afkræfte deres barske minder, heltene, der gav dem håb og bragte dem på rette kurs, og konfronterer de voksne, der udsatte dem for svigt og vold. En rejse, der vækker stærke følelser, og som giver de medvirkende et helt nyt indblik i deres eget liv. Men spørgsmålet er: Kan man forene sig med fortiden ved at se den i øjnene?


Klogere på fortiden

"De medvirkende er enormt modige, når de åbner for deres historie. De gør det for at blive klogere på deres egen fortid, så de kan komme videre i deres liv. Men de gør det også for at gøre os alle sammen klogere på, hvorfor sådanne svigt opstår, og hvad man kan gøre for at forhindre dem," siger dokumentarredaktør Lasse Bjerre, TV 2.

Det første program vises i morgen torsdag den 31. marts på TV 2 kl. 20. Her fortæller 29-årige Katja sin rystende historie. Hun voksede op i et almindeligt villakvarter, hvor ingen anede uråd. Hun var ni år, da hendes far forgreb sig på hende første gang, og det seksuelle misbrug fortsatte i 15 år. Først som 24-årig fik hun modet til at melde sin far til politiet, så hun fik gjort sig fri af overgrebene.

I de næste to afsnit medvirker Henriette, hvis barndom var præget af alkohol, vold og svigt, og Tommy, der mistede sin far og fik tæsk af sin stedfar gennem flere år.

Program fire er en special-udgave om Godhavn-drengene og sendes samme dag, torsdag den 21. april, hvor der er Danmarkspremiere på Zentropas nye spillefilm 'Der kommer en dag'. Filmen er baseret på de virkelige historier fra drengehjemmet Godhavn.
Poul Erik, Arne og Ove er alle mænd i 60'erne. Men lige under overfladen ligger barndomsminderne om omsorgssvigt og systematisk vold på drengehjemmet Godhavn.

Det sidste program i serien handler om Randi, der voksede op med en psykisk syg mor.

Den nye sæson følger efter sæson ét af 'De brændte børn', som blev vist på TV 2 i efteråret 2014. Programserien vandt Tv-prisen 2015 som 'Bedste faktaserie'.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002