Kontakt os


 

Ny DR K serie om troende kristne
Onsdag 23. marts 2016
Af Redaktionen
 
I serien 'Tro når det gælder' på DR K fortæller seks personer, hvad der sker, når de kommer til at stå i deres livs største mareridt og skal det få det til at hænge sammen med deres tro. Serien har premiere tirsdag den 5. april.
"Hvor er Gud henne? Når noget så forfærdeligt kan ske, så kan det heller ikke passe, at der er en gud."

Sådan siger Maja Bjerregaard, som sidste år mistede sin fire måneder gamle datter, der pludselig døde af vuggedød. Hun er en af de personer, som i den kommende dokumentarserie ’Tro når det gælder’ på DR K fortæller, hvad der sker, når troen kommer på prøve.


Englevinger og PTSD

I modsætning til Maja havde soldaten Asbjørn Møller-Christensen sin gud med i bagagen, da han var udsendt som soldat til Afghanistan i 2010. Hans kristne tro gav ham vished om, at det var med 'Vorherre' ved sin side, hvis der skulle ske ham noget, og det mente han hjalp ham igennem områder med begravede miner.

"De andre soldater beskrev det sådan, at troen gav mig englevinger," lyder det fra Asbjørn Møller-Christensen.

Lige så heldig var Thorsten Westphal ikke, da han var udsendt som sygehjælper på Balkan i 90'erne Han havde inden da altid fundet trøst i at tro på Gud, men oplevelserne på Balkan ødelagde hans tro.

"Jeg bad til Gud, men der var ingen trøst at hente. På Balkan var der ikke noget, der passede sammen med det, jeg normalt gik og troede på," fortæller han fra sin sofa i Padborg. I dag kæmper han med lidelsen PTSD.

I programmerne medvirker desuden bl.a. en feltpræst, en fængselspræst og en hospitalspræst, som alle fortæller om deres erfaringer med at tale med mennesker, der får testet deres tro.

Ifølge seriens redaktør på DR Tro og ene tilrettelægger, Lasse Bøgeskov Andersson, er programmerne et forsøg på at lave historier om tro og religion, der hvor den er levende blandt rigtige mennesker. De medvirkende har alle på den ene eller anden måde været nødt til at forholde sig til deres tro.

'Tro når det gælder' sendes tirsdag den 5. april klokken 22.00 og de følgende to tirsdage på DR K.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002