Kontakt os


 

Ny DR Ramasjang-serie med røverhistorier og samvær på tværs af generationer
Torsdag 25. februar 2016
Af Redaktionen
 
Fra den 7. marts kl. 17.35 blænder DR Ramasjang op for en ny serie til de mindste. I 'Min Oldefars historier' møder seerne Theodor på fem år og hans oldefar, der sammen deler glæden ved fantasi og røverhistorier.


Theodor er 5 år. Han er på besøg hos sin eventyrlige oldefar, der er flyttet fra Danmark og op på en bjergtop langt oppe i Norge. Her bor han sammen med den lille kat Bombi Bitt. Oldefar har et dødt øje, han går altid med hat, han ryger cigar og griner, så det runger mellem de norske fjelde. Og vigtigst af alt, så fortæller oldefar historier.


Fantasi, opfindsomhed og røverhistorier

Med de norske fjelde som en eventyrlig kulisse fortæller oldefar historier om alle de ting, han har oplevet sammen med sin barndomsven Tykke. Theodor lytter og trækkes ind i historierne, der gennem Theodors leg kommer til live i et univers fyldt med fantasi, opfindsomhed og røverhistorier.

Sammen jager Theodor og oldefar bjørne og pirater, de tager på fisketur, bager vafler, kæmper som riddere og meget mere – alt sammen inspireret af oldefars historier. For oppe på fjeldet hos oldefar er der ingen iPads, ingen computere og ingen andre legekammerater. Her er der tid til at fordybe sig i den gode historie, og kun fantasien sætter grænser for legen.

”Jeg tror, rigtig mange fra den ældre generation føler, at de har svært ved at byde ind med oplevelser, der kan fænge familiens børn, når de er i skarp konkurrence med f.eks. mobiltelefoner og spillekonsoller. Men både bedsteforældre og oldeforældre kan byde ind med så meget andet i et moderne børneliv, og det viser ’Min oldefars historier’ på fineste vis. Med serien vil vi gerne sætte fokus på mødet mellem generationer og den fælles oplevelse og glæde, der kan opstå i dette,” siger redaktør på DR Ramasjang Pelle Møller.


Fortælling og virkelighed bygger bro mellem generationer

’Min oldefars historier’ er på alle måder et møde mellem generationer. Oldefar i serien er også i virkeligheden Theodors oldefar og serien er skabt af instruktør og manuskriptforfatter Tone Mygind Rostbøll, der også er Theodors mor og altså oldefars barnebarn. Og historierne om Tykke… de er ifølge instruktøren ”lige så sande, som de var dengang, hun selv var barn.”


Oldefar hedder i virkeligheden Erik Rostbøll, og bor virkelig i hytten på et fjeld i Norge. Han er tidligere sognepræst og forfatter og er i dag 90 år gammel.

’Min oldefars historier’ er produceret af Toolbox Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR, og der er premiere på DR Ramasjang mandag den 7. marts kl. 17.35.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002