Kontakt os


 

Nyt boligprogram i DR - 'Hjerterum'
Tirsdag 18. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kamilla Gregersen vender tilbage til skærmen på DR i aften, men hun er - siden sidst - blevet gift og har fået nyt efternavn, så hun nu hedder Kamilla Bech Holten. Hun er fremover vært på et nyt program om boligindretning med titlen 'Hjerterum'. I aften og de følgende ni tirsdage vil Kamilla sætte stolen for døren for 10 par med vildt forskellige opfattelser af rigtig boligindretning, som nu skal forenes i et fælles hjem.
Selvom man er flyttet sammen i hjerterne, kan der stadig være langt til det mere praktiske med at skabe et fælles hjem, når modsætninger mødes. Hvad gør man når spisebordet f.eks. helst skal kunne bære en bilmotor, og den anden part gerne vil have sit hvide designerspisebord med i det fælles hjem?

Til at hjælpe parrene sikkert ned ad den følsomme vej mod samme folkeregisteradresse medvirker indretningsarkitekt Vibeke Brinck i alle programmerne. Hun skal forene forskellene ved hjælp af gode ideer og 10.000 kr. til materialer. Og med hensyn til den praktiske udførelse er der hver gang et hjælpeteam bestående af parrets nære venner eller familie, som løbende kommenterer udviklingen af det fælles hjem ud fra deres viden om parret.

Imellem flyttekasserne og arbejdet med indretningen er der også tid til at høre historien om, hvordan parrene har fundet sammen i kærligheden, og hvad de mener om den anden person og dennes indretning.

Det er ikke kun de medvirkende, der får glæde af indretningsarkitekt Vibeke Brinck. I processen med at forene forskellige hjem vil der løbende være masser af fif og fiduser at hente for de seere, som ikke nødvendigvis står overfor at skulle flytte, men gerne vil have et par gode ideer til at pifte hjemmet lidt op, uden at økonomien lider alvorlig skade. Bl.a. er der mulighed for at se, hvordan sofaen kan få nyt liv og passe bedre til resten af stuen, og hvordan man indretter et børneværelse til to delebørn, der kommer på besøg hver anden weekend fra tidligere ægteskab.

Blandt de medvirkende par kommer vi det meste af landet rundt, og der deltager par med vidt forskellige baggrunde. Men en ting har de tilfælles: De skal nu leve med i hvert fald en ting i deres kommende hjem, som de gerne havde undværet.

I arbejdet med programmerne har Kamilla Bech Holten gjort sig nogle observationer: "Jeg må indrømme, at jeg i de sidste måneder er kommet i kontakt med noget, der minder om ur-kvinden og ur-manden. Når man flytter sammen viser der sig nemlig nogle køns-specifikke præferencer, som man ikke kan komme udenom! Mænd hader altså tørrede blomster, og kvinder kan ikke lide ledninger. Og vi er altså ret stædige omkring det..." siger hun, og fortsætter med en måske lidt overraskende konstatering, "Det er ikke rigtigt, at kvinder er bedre til at indrette et hjem end mænd er. Kvinder kan bare godt være mere dominerende med deres smag - men i ”Hjerterum” har vi flere gange oplevet, at det er MANDEN, som egentlig har haft mest sans for, hvad der passer sammen".


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002