Kontakt os


 

Stjerne for en aften tilbage på fredag
Fredag 27. december 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Stemningen vil være i top - og nerverne på højkant - når Natasja Crone (billedet) byder velkommen til premieren på en ny omgang ”Stjerne for en aften” om en uge - fredag den 3. januar. Det festlige show sendes nemlig direkte fra studiet i TV-byen, hvor de mange talentfulde sangere skal synge live sammen med det store orkester.
Sangtalent, amatørstatus og stjernedrømmen er fælles for dem, der i løbet af vinteren vil tage plads på scenen i ”Stjerne for en aften”s nye studie i TV-byen. Hver fredag vil fem deltagere få stjernebehandling i form af personlig styling, sminke og tøj. De skal igennem lydprøver og kameraprøver. Og de skal stå overfor et feststemt publikum i studiet og abstrahere fra, at der på den anden side af kameralinserne sidder omkring en million danskere og følger dem.

Én af disse fem deltagere vil slutte aftenen som ugens Stjerne for en Aften, og dermed få adgang til en af de to semifinaler, der er sidste forhindring inden den store finale i slutningen af marts.

Hvem der skal gå videre til semifinaler og finale, skal seerne afgøre. Både på telefon og via sms kan seerne stemme på netop deres favorit blandt aftenens fem deltagere.

Afstemningen vil foregå, mens TV-avisen sender nyheder.

Kl. 21.25 vender ”Stjerne for en aften” tilbage, og Natasja Crone afslører, hvordan seerne har stemt på de fem deltagere.

Selv om det er seerne, der afgør, hvem der skal slutte aftenen som stjerne, så vil der stadig være et dommerpanel i studiet. Selv om panelet ikke har direkte indflydelse på det endelige resultat, har det flere opgaver i løbet af aftenen: Panelet skal uden omsvøb give deltagerne både ris og ros - og gode råd med på vejen. Og så skal dommerpanelets medlemmer ’seede’ aftenens deltagere - altså blive enige om, hvordan de vil placere de fem deltagere i forhold til hinanden.

Dommerpanelet har tre medlemmer:

- Karen Busck, professionel sangerinde og uddannet på Det rytmiske Konservatorium. Udover at indspille plader og optræde har Karen Busck også undervist i sang. Hun er den i panelet, der skal give stjerne-solisterne gode råd om sangteknik og stemmetræning.

- Jaqueline Friis-Mikkelsen, direktør for det internationale modelbureau Unique models. Jacqueline arbejder dagligt med at spotte nye talenter og er kvinden, der skal vurdere stjernekvalitet og sceneudstråling.

- Chief One - alias Lars Pedersen: Den ”gamle” Rockers by Choice rapper er en af Danmarks mest efterspurgte producere. Han har produceret bl.a. Christian og Blå Øjne. Samtidig er han stadig aktiv på scenen. Chief One er den i panelet, der vurderer solisternes chance i den benhårde musikbranche.

Det er ikke kun folk med stjernedrømme, der deltager i programmet - men også vaskeægte stjerner. I hvert program vil en kendt dansk eller udenlandsk stjerne komme forbi, dels for at give et nummer, dels for at give aftenens deltagere gode tips og karriereråd.

Blandt de kunstnere, der allerede har sagt ja til at deltage, er Craig David, Eric Gadd, Kelly Rowlands (fra Destiny’s Child), Andrew Strong, Sugarbabes, Lisa Nilsson, Brødrene Olsen og Hanne Boel.

Når aftenen er omme og ugens stjerne er fundet, venter der vinderen en lang række store oplevelser. De ti vindere af de indledende runder får alle lov at medvirke på ”Stjerne for en aften”-CD’en, der udkommer 21. marts. Her skal de indspille deres vindernummer - altså sangen, der førte dem videre til semifinalen.

Udover en vase, designet af Lin Utzon, som vinderne i hver runde får overrakt, så vil vinderne i hver af de ti udsendelser bliver også inviteret med på rejse til Malta på et af Dansk FolkeFeries feriecentre. Til foråret vil alle vindere med ledsager drage på en uges fælles ”Stjerne for en aften”-ferie med et specielt chartret fly.

Men det er ikke kun rundevinderne, der får stjerneoplevelser efter sejren. Hver lørdag vil de tre bedst placerede sangere fra fredagens udsendelse stå på scener rundt omkring i landet for at synge deres nummer fra aftenens udsendelse.

Og selv om man ikke er placeret blandt de tre bedste i aftenens udsendelse, bliver der alligevel rig mulighed for at feste. Når lyset i studiet slukkes og kameraerne er dækket til, så bliver alle deltagerne, deres pårørende og de øvrige gæster i studiet kørt med busser til Park Cafe i København, hvor der er ”Stjerne for en aften”-fest resten af natten.

For vinderen af den store finale - stjernen for mere end én aften - venter både en pladekontrakt og en større sommer-koncertturné.

Også seerne kan være heldige og få del i de mange præmier. Hver uge trækkes lod blandt alle de seere, der i løbet af udsendelsen har ringet eller sms’et for at stemme på en af sangerne. Blandt præmierne er en uges ferie i en af Dansk FolkeFeries feriecentre i Danmark. Efter finalen vil der være en ekstra lodtrækning blandt alle telefon- og sms-stemmerne, hvorefter to heldige seere kan tage plads i særflyet til Malta, hvor der venter en uges ferie i selskab med alle Stjerne for en aften-rundevinderne.

DRs Multimedie sender en række produktioner på gaden i forbindelse med ”Stjerne for en aften”. Som nævnt kan ”Stjerne for en aften”-CD’en med de ti rundevindere købes fra 21. marts. Fra 14. april vil man kunne erhverve sig en ”Stjerne for en aften”-DVD og VHS med bl.a. backstage-optagelser, klip fra prøverne, make up-situationer og portrætter og interviews med deltagerne.

Desuden udgiver DR Multimedie en Stjernekalender 2003 - med emner inspireret af stjerner - lige fra filmstjerner til søstjerner. Også fire små bøger med stjerneopskrifter er inspireret af programmet - og kan allerede købes i butikkerne.

Også på nettet vil der være masser af stjerne-aktiviteter. På www.dr.dk/stjerne kanl brugerne dels læse om programmet, bandet, panelet og ugens store stjernenavn. Dels skrive til de deltagere, som man synes, skal have et ord med på vejen. Nogle gange vil der være mulighed for at chatte med deltagerne, og der vil være andre events, som man må orientere sig om ved at gå ind på sitet.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002