Kontakt os


 

Sverige: Ny dramaserie på SVT1
Onsdag 23. december 2015
Af Redaktionen
 
Den 1. januar blænder SVT1 op for en helt ny serie, der lover drama og intriger i særklasse. 'Gentlemen & Gangsters' byder på en historie om en ung forfatterspire og er baseret på Klas Östergrens bestsellerromaner.


'Gentlemen & Gangsters' handler om en ung forfatterspire, der prøver at finde sin plads i tilværelsen i den svenske efterkrigstid. Han vikles hurtigt ind i en stribe af intriger i samfundets skyggesider, hvor mange fristelser venter.

Bag serien står den prisbelønnede instruktør Mikael Marcimain, der selv er en stor beundrer af Klas Östergrens bøger, som har opnået kultstatus i hjemlandet Sverige. En perlerække af prominente skuespillere medvirker i serien, og forventningerne til serien er høje .


Skildring af samfundets skyggeside

Alkoholiserede poeter, dunkle femme fatales og jazzmusik er blot nogle af ingredienserne i denne nye svenske dramaserie. Fortællingen foregår i den svenske efterkrigstid, hvor en ung forfatter følges fra 40’erne helt op igennem 80’erne og 90’erne. Den unge forfatter flytter ind i en lejlighed hos brødrene Morgan, og snart er han viklet ind i brødrenes dramatiske liv og intrigefulde affærer.

SVT lover en eventyrlig rejse langs samfundets skyggesider, hvor der både handles med våben og udføres livsfarlige finansoperationer og Casino-spekulationer.


Høje forventninger

Dramaserien ’Gentlemen & Gangsters’ er baseret på Klas Östergrens succesromaner af samme navne. ’Gentlemen’ udkom tilbage i 1980, hvorefter det tog Östergren 25 år at skrive opfølgeren ’Gangsters’, som så dagens lys i 2005. På trods af den lange ventetid, fik bogen mange rosende ord med sig fra anmelderne. Bøgerne har siden opnået kultstatus i Sverige og er også oversat til dansk.

Forventningerne til dramaserien er derfor høje, men instruktøren Mikael Marcimain, som står bag, er en erfaren herre, der har tidligere vundet den prestigefyldte svenske tv-pris Kristallen for sin miniserie ’Lasermannen’, som blev sendt på SVT i 2005. Marcimain er stor beundrer af begge bøger og under forberedelserne til serien mødtes han ofte med Östergren for - som Marcimain selv formulerer det- bogstavelig talt at gå i hans fodspor for at opnå det bedste resultat.


Dansk-svensk islæt på hovedrollelisten

’Gentlemen & Gangsters’ byder på en række prominente skuespillere. I en af hovedrollerne ses skuespilleren David Dencik, der også er kendt i Danmark - bl.a. for tv-serien ’Lykke’ og filmen ’En soap’. David Dencik spiller den excentriske charmør Henry Morgan der, udover at dele elskerinde med den lyssky forretningsmand Wilhelm Sterner, pludselig forsvinder sporløst og efterlader hovedpersonen i en prekær situation.

En anden hovedrolle er den mystiske femme fatale Maud. Maud leger med ilden, da hun indleder en affære med to mænd. Denne rolle spilles af den smukke spansk-svenske skuespillerinde Ruth Vega Fernandez. Fernandez har ligesom Dencik før samarbejdet med instruktøren Marcimain. Hovedrollen, som den unge forfatterspire, bliver spillet af den unge David Fukamachi Regnfors, der har både svenske og japanske rødder.

’Gentlemen & Gangsters’ har premiere på SVT1 fredag den 1. januar kl. 21. Serien vises med danske undertekster.


Foto: Maud (Ruth Vega Fernandez) og Henry Morgan (David Dencik). (Fotograf: Nadja Hallström /SVT)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002