Kontakt os


 

Dokumentar hylder det almindelige liv
Onsdag 25. november 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I de to dokumentarprogrammer 'Vi er Jens Jensen' og 'Vi er Kirsten Jensen' dykker TV 2 ned i livet hos 14 danskere med Danmarks mest almindelige navne. Sammen fortæller de historien om livet fra fødsel til død. Første gang tirsdag den 1. december.
Hvordan reagerer man, når ens første barn fødes med en hjertefejl? Når man pludselig føler sig ensom, fordi man er gået på efterløn? Eller når man er nervøs for, hvad klassekammeraterne synes om én?

Det er nogle af de spørgsmål, som berøres i dokumentarprogrammerne 'Vi er Jens Jensen' og 'Vi er Kirsten Jensen', der sendes den 1. og 8. december kl. 20.35 på TV 2.

Programmerne tegner et portræt af den danske befolkning anno 2015 og sætter fokus på, hvordan livet, der ikke kan gøres om og som naturligvis ikke varer evigt, prioriteres.


Dokumentarer i øjenhøjde med seerne

"'Vi er Jens Jensen' og 'Vi er Kirsten Jensen' er to usædvanlige dokumentarfilm, som fortæller om, hvad det vil sige at leve et liv. Filmene fortæller samtidig, hvorfor vi alle sammen - i al vores forskellighed - også lever det samme liv. Ved at komprimere et helt liv ned til 40 minutter er det lykkedes at være i øjenhøjde med seerne, som på tværs af generationerne kan spejle sig i de medvirkende i programmerne," siger Jes Schrøder, der er TV 2's redaktør på programmerne, og fortsætter:

"Når året går på hæld, har vi det med at se tilbage og se frem og filosofere lidt over, hvad der i grunden er sket, og hvor tiden dog blev af. Her kommer fortællingen om det helt nære i en vidunderlig poetisk fremstilling, der går lige i maven."

Seerne kan bl.a. møde babyen Jens, studenten Jens og pensionisten Jens og hilse på skoleeleven Kirsten, familiemoren Kirsten og enken Kirsten, som alle har efternavnet Jensen.

I den første dokumentar 'Vi er Jens Jensen' møder seerne bl.a. Jens Jensen på 19 år, som bliver student. Han er frustreret over ikke at vide, om han vil være politibetjent, antropolog, forfatter, journalist, fysioterapeut eller psykolog. Derfor træffer Jens en drastisk beslutning.


Ensom på efterløn

Seerne møder også 65-årige Jens Jensen, som hele livet har prioriteret sit arbejde meget højt. Nu er han på efterløn, og det får ham til at føle sig ensom.

I dokumentaren 'Vi er Kirsten Jensen' har teenageren Kirsten helt andre bekymringer. Hun skal til folkeskolens afgangsprøve samtidig med, at hun spekulerer over, hvad hendes klassekammerater tænker om hende.

Seerne kan også møde den 69-årige Kirsten Jensen, som nyder livet og stadig føler sig ung. Kirsten Jensen har mistet sin mand og er nu stamgæst på et hotel på Gran Canaria, som hun har besøgt seks gange i løbet af det seneste år.


Et helt liv fra vugge til grav

"For første gang på dansk tv viser vi et helt liv fra vugge til grav. Programmerne handler i høj grad om de valg, vi træffer i livet, og de konsekvenser, disse valg har. Måske får det danskerne til at spørge sig selv, om de bruger livet rigtigt," fortæller Jakob Vølver, som er instruktør på dokumentarerne.

'Vi er Jens Jensen' og 'Vi er Kirsten Jensen' sendes de kommende to tirsdage: den 1. og 8. december kl. 20.35 på TV 2.

Programmerne er produceret med støtte fra DFI – Public Service Puljen.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002