Kontakt os


 

Ny DR2-serie: 'Oprør fra ghettoen'
Onsdag 25. november 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kærlighed, kærester og seksualitet er ofte tabu hos familier med en anden kulturel baggrund end dansk. Nu fortæller fire unge i ny DR2-serie for første gang om deres hemmelige liv. Første gang tirsdag den 1. december.


De lever på mange måder et liv, som de fleste andre unge, hvor man åbent kan vise og tale om kærlighed og følelser – men hjemme hos forældrene holder de det skjult. Her er friheden begrænset, og det er naturligt, at man adlyder sin far og lever efter de kulturelle normer, slægten altid har gjort.

Nu tager Moe, Saja, Muna og 'Sami' opgøret med forældrene, og de indvier seerne i deres liv og det tabu, der ligger som en tung dyne over hjemmet.

I 'Oprør fra ghettoen' fortæller de fire unge for første gang om deres kærlighedsliv, som de er nødt til at holde hemmeligt for familien af frygt for at såre forældrene, blive fysisk afstraffet eller i værste tilfælde udstødt fra familien.

"De unge har en fuldstændig fantastisk åbenhed, og de giver en stor og vigtig indsigt i deres liv og de dilemmaer, de slås med. De kæmper for at finde et ståsted mellem forældrenes traditionelle normer og de valg, de tager sammen med deres danske venner. Det er modige unge mennesker, der tør at stå frem og fortælle, hvordan de i virkeligheden har det, og hvorfor de ønsker at opdrage deres børn på en anden måde, end de selv er blevet det," fortæller Mette Hoffmann Meyer, der er redaktør på DR2.


Tabuet brydes

'Oprør fra ghettoen' er en dokumentarserie i tre afsnit, og her møder man Muna, Moe, Saja og 'Sami'. De har det tilfælles, at de er børn af familier med anden etnisk baggrund end dansk, men deres historier er langt fra ens.

24-årige Muna flygtede hjemmefra for tre år siden ved at klatre ned ad et nedløbsrør fra tredje sal, fordi hendes familie ikke ville tillade hende at have en dansk kæreste. I dag bor hun sammen med sin kæreste, men Muna savner familien, og hun håber, at hun en dag får forældrenes accept.

Siden han var barn, har 21-årige Moe vidst, at han skulle giftes med en tyrkisk pige, men han føler sig presset af forældrenes forventninger om et traditionelt tyrkisk ægteskab. Nu har han fået en dansk kæreste, og han frygter at blive udstødt, hvis han fortæller dem sandheden.

19-årige Saja er myndig, men hun skal stadig spørge sin far om lov til alt. Hun forsøger ihærdigt at forklare sin mor, at hun er dansk, og at hun ønsker at leve som alle andre danske piger, men det er ikke let.

Seerne vil også kunne møde også 24-årige 'Sami'. Han er homoseksuel, men har holdt det skjult for familien i flere år, fordi han frygter sin fars voldelige reaktion, og derfor optræder han anonymt i dokumentarserien.

Moe, Saja, Muna og 'Sami' tager nu opgøret med deres forældre og familiens kulturelle normer, og man følger dem på tæt hold, når de fortæller om deres dobbeltliv, og hvordan de har det, via videodagbøger og interview.

'Oprør fra ghettoen' er en dokumentarserie i tre afsnit. Den har premiere tirsdag den 1. december kl. 20.00 på DR2 og vises de efterfølgende tirsdage på samme tidspunkt.


Foto: I 'Oprør fra ghettoen' tager en række unge 'nydanskere' hul på et af de største tabuer i familier med anden etnisk baggrund: De unges forbudte kærlighedsliv. Første afsnit bliver sendt tirsdag den 1. december klokken 20.00 på DR2. (Foto fra PlusPictures)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002