Kontakt os


 

MTG Danmark sælger foldboldrettigheder til Discovery Networks
Torsdag 29. oktober 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
MTG Danmark sælger halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A. Køber er Discovery Networks.
For få uger siden offentliggjorde MTG i Danmark, at MTG Danmark forlænger sine rettigheder til den engelske Premier League fra 2016 – 2019 og har erhvervet rettighederne til La Liga og Serie A i indeværende og de to næste sæsoner.

Ved samme lejlighed oplyste MTG Danmark også, at selskabet ville overveje, hvordan den præcise udnyttelse af rettighederne fremadrettet skulle foregå, og om der var basis for frasalg af dele af rettighederne.

De overvejelser er nu afsluttet, og MTG Danmark meddeler i dag, at der i Danmark vil ske et frasalg af halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A til Discovery Networks.

De nye rettighedsaftaler betyder samlet set, at MTG-kanalerne står væsentligt styrket i den intense konkurrence om seere og kunder.

"Ovenpå nogle hektiske uger med rettighedsindkøb glæder det os, at vi samlet set står med et markant stærkere MTG Danmark på fodboldrettigheder. Vores tv-kanaler har stort set lige så mange exclusive PL-kampe i den næste rettighedsperiode, men allerede nu tilbyder vi også 10 live-kampe ugentligt fra den spanske og italienske liga. Alt det føjer vi til vores i forvejen store udbud af top-fodboldrettigheder fra Champions League og Alka Superligaen. Det er også værd at bemærke, at aftalen sikrer, at ALLE kampe fra de tre ligaer tilbydes til Viaplays og dermed også Viasats kunder. Weekend efter weekend, og uge efter uge, kan vi byde seerne på det allerbedste fodbold med de største verdensstjerner. Det er vi stolte af," udtaler adm. direktør Kim Poder, MTG Danmark.


Langt flere klubkampe på TV3-kanaler

Aftalen med Discovery Networks betyder, at der hver uge vælges kampe ud fra en 50/50 fordelingsmodel på alle tre ligaer. Der er tale om en fordeling af en massiv mængde kampe, og MTG Danmark kan fra efteråret 2016 råde over cirka 500 kampe fra de tre ligaer på tv.

MTG Danmark beholder samtidig alle streaming-rettighederne. Viaplays og Viasats parabol-kunder tilbydes samtlige kampe fra Premier League, La Liga og Serie A til sine abonnenter.


Skarp sportsprofil på tv-markedet

Nu er et stort antal rettigheder faldet på plads de næste mange år, og MTG Danmark står godt rustet med den klart stærkeste fodboldprofil blandt medieselskaberne i Danmark, skriver MTG selv videre i pressemeddelensen.

"Vi går nu ind i det konkrete arbejde med at placere kampene på vores forskellige kanaler og platforme. Men det ligger fast, at vores to rene sportskanaler, TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2, kommer væsentlig styrket ud af den proces. Samtidig afpudser TV3+ sin position som kanalen med landets suverænt stærkeste sportsprofil, med både Superliga, La Liga, Champions League, Premier League, Formel 1 og NFL på plakaten. Vi kan simpelthen levere et superskarpt produkt til kunderne," siger Kim Poder.

Aftalen med Discovery Networks gælder fra næstkommende weekend for så vidt angår La Liga og Serie A og fra næste sæson og frem, når det gælder Premier League.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002