Kontakt os


 

DR sætter fokus på flygtningesituationen
Torsdag 29. oktober 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Europa og Danmark står i øjeblikket overfor en ekstraordinær flygtningesituation. Derfor sætter DR i de kommende to uger ekstra fokus på emnet på tværs af kanaler og medier.
"Mange danskere er optagede af flygtningesituationen, og meningerne er delte om, hvordan vi som mennesker og nation skal gribe situationen an. Samtidig er emnet komplekst. Derfor vil vi med dette fokus gerne være med til at give os alle sammen et endnu bedre grundlag for at diskutere emnet. Vores dækning spænder lige fra børneprogrammer, over nyproducerede dokumentarer, til udvidet nyhedsdækning og en stor debat, så vi kan komme dybere og mere alsidigt ned i emnet, end der ellers er mulighed for," siger fungerende kanalchef for DR1 Henriette Marienlund.


DR1 inviterer til debat i Sønderborg

Søndag den 8. november inviterer DR1 til debat om flygtningesituationen i en af de byer, der har taget imod flest flygtninge i Danmark – Sønderborg. Det sker i medborgerhuset Sønderborghus søndag kl. 21.15. Kåre Quist og Stephanie Surrugue er aftenens værter.


Tre nye dokumentarer

Som en del af temaet vises bl.a. tre helt nye dokumentarer. Den første er 'Europa på grænsen', der gennem to afsnit, der sendes henholdsvis den 5. og 12. november på DR1, følger en række danskere, der på hver deres måde bliver hvirvlet ind i flygtningesituationen. I første program følges bl.a. en ung politimand, der sendes fra Nordsjælland til en havnekaj på Sicilien, hvor hundredvis af desperate flygtninge møder ham.

Tirsdag den 10. november kan man på DR2 se 'Børn, der flygter alene'. DR beskriver den som en rørende dokumentar, der helt tæt følger uledsagede flygtningebørns kamp for at komme i sikkerhed.

Søndag den 15. november er det også uledsagede flygtningebørn, der er i fokus, når DR1 viser dokumentaren 'Drømmen om Danmark', der følger en afghansk drengs rejse tilbage gennem Europa, efter han har fået afslag på asyl i Danmark. Instruktør Michael Graversen har fulgt drengen, der hedder Wasi, gennem flere år, fra han først ankommer til Danmark og til han får det endelige afslag på asyl, og hvad der sker efterfølgende.


P1 og DR2 sætter situationen under lup

Også P1 sætter flygtningesituationen under lup. I hele uge 46 vil 'P1 Eftermiddag' have daglige indslag om emnet. Lørdag den 7. november kan man også på P1 høre en nyproduceret radiodokumentar, hvor strømmen af flygtninge fra Tyrkiet og op gennem Europa til Padborg følges.

Det politiske topmøde på Malta den 11. og 12. november dækkes både i DRs nyhedsudsendelser og på P1. Orientering på P1 har således en medarbejder på Malta, der løbende kan fortælle lytterne, hvad der sker.

I løbet af de to uger vil flygtningesituationen også præge faste programmer på tv som Deadline på DR2. Martin Krasnik har gennem en uge haft sin gang på asylcentret i Hanstholm. Hans møde med flygtningene på centret kan opleves i Deadline i næste uge - uge 45.

I uge 46 ser Jacob Rosenkrands nærmere på migrationen fra Afrika. Han møder flaskesamlende afrikanske illegale immigranter i Københavns gader og besøger også en fattig ghanesiske by, hvor næsten alle unge mænd er migreret til lande som Danmark.

Steen Nørskov, der normalt er vært på P1's ’Arabiske stemmer’ flytter onsdag den 11. november over på DR2, hvor han med programmet 'Arabiske billeder – af flugten mod Europa' går bag om de arabisksprogede mediers dækning af situationen.


DR Ultra, DR3 og nye medier

Også på DR Ultra kan man blive klogere på, hvordan det er at være flygtning. DR Ultra byder på to programserier i forbindelse med temaet.

Først 'Min flugt', hvor tre flygtningebørn selv fortæller hver deres historie om at være på flugt og i ugen efter 'Min syriske ven', hvor man følger venskabet mellem en dansk og en syrisk familie set gennem børnenes øjne.

På DR3 kan man i 'Spørg mig om alt' den 4. november møde Belal, der trods sin palæstinensiske baggrund tidligere har været medlem af Dansk Folkeparti.

DR3 byder også på flere tiltag på sociale medier, hvor man bl.a. på DR3s Facebook kan møde Mervat fra Syrien, der flygtede fra Aleppo for 14 måneder siden. På Facebook kan man også i løbet af de to uger se en POV fra asylcentret 'Slottet' i Rønne på Bornholm. En flygtning på centret har fået monteret et kamera, så man kan se hans hverdag, som han selv ser den – fra hans Point of View. 'Slottet' kan man også møde på DR3's Snapchat, når DR over 24 timer snapper direkte fra centret.

I løbet af de to uger vil der også løbende være uddybende artikler på dr.dk, der i forbindelse med temaet også laver en interaktiv grafik, hvor man kan følge flygtningestrømmen.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002