Kontakt os


 

Fokus på flygtningesituationen
Onsdag 26. august 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
TV 2, TV 2 News og tv2.dk dedikerer hele dagen i morgen - torsdag den 27. august - til journalistik og debat om den udfordring, Europa står overfor i forhold til det stigende antal flygtninge, der vil til Europa.
Mens Europa oplever den største tilstrømning af flygtninge og migranter siden 2. verdenskrig, debatterer politikere og borgere spørgsmålene om, hvad Europa kan gøre ved denne udfordring. Det sker under overskriften ’Flygtninge i Europa’.

TV 2 News og TV 2 Nyhederne sætter torsdagens omfattende dækning i gang kl. 6.00, og dagen igennem bringes reportager og baggrund fra TV 2's udsendte medarbejdere i Europa, Mellemøsten og Afrika – fra Sverige, Danmark og Tyskland i nord, til Sicilien og Kenya i syd og til Libanon, Tyrkiet og Makedonien i øst.

Tv2.dk følger op med nyheder, debat, baggrund, overblik og grafik – og vil også udarbejde mini-portrætter af nogle af de mennesker, som lige nu befinder sig i danske flygtningelejre og asylcentre. På de sociale medier sætter TV 2 gang i debat og bringer historier om danskere, der har mødt nogle af de flygtninge, som fornylig er kommet til Danmark på flugt fra krig og forfølgelse.


22-Nyhederne udvides til halvanden time

De udsendte TV 2-medarbejdere er bl.a. Uffe Dreesen, Ulla Terkelsen, Anders Lomholt, Rasmus Tantholdt, Simi Jan, Eva Ravnbøl og Ole Vestergaard.

Den omfattende dækning på TV 2's medier foregår dagen efter, at Folketinget har debatteret flygtningesituationen i Europa, herunder muligheden for at bringe annoncer, der fraråder flugt til og indrejse i Danmark. TV 2 besøger torsdag en række forskellige steder i Danmark, og i den danske dækning interviewes bl.a. politikere, NGO’ere, flygtninge, kommunale repræsentanter og mange andre, som har udfordringerne inde på livet.

'Flygtninge i Europa' afsluttes hos Poul Erik Skammelsen i 22 Nyhederne, der udvides til at vare knap halvanden time. 22 Nyhederne bringer bl.a. debat mellem en række partiledere, interviewer Dansk Flygtningehjælp og en familie, som har åbnet dørene for flygtninge og synes, at Danmark gør for lidt for at hjælpe. TV 2 taler også med nogle af de senest ankomne asylansøgere i Sandholmlejren, sætter fokus på kommunernes udfordringer med at skaffe boliger og bringer en ny Megafon-måling om danskernes holdning til flygtninge-spørgsmålet.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002