Kontakt os


 

Ny TV 2-serie om 'den lykkelige skilsmisse'
Onsdag 26. august 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Folkene bag filmen 'All Inclusive' er i gang med at optage en ny TV 2-dramakomedie-serie, der får titlen 'Kvinder og mænd' og som får premiere i foråret 2016.


Spillefilmen ’All Inclusive’ trak flere end 400.000 danskere ind i biografen – og de grinede stadig, da de gik ud, samtidig med at de havde fået noget at tænke over. Nu er holdet bag ’All Inclusive’ i gang med optagelserne af en ny TV 2-dramakomedie-serie, der handler om kernefamilien, kærlighed, frihed og den lykkelige skilsmisse. Det oplyser TV 2 i dag i en pressemeddelelse.

’Kvinder og mænd’ beskrives som et skarpt og kærligt portræt af en generation, der står midt i livet og oplever, hvordan den traditionelle kernefamilie ramler sammen omkring dem – og nye, udfordrende, skæve, larmende og vidunderlige familieformer skyder op. På godt og ondt.

For manuskriptet til ’Kvinder og mænd’ står Mette Heeno, der – ud over ’All Inclusive’ – også har stået for manuskriptet på bl.a. TV 2-serien ’Lærkevej’. For instruktionen står Hella Joof, mens Mie Andreasen er producer.

"Det er et fantastisk hold at arbejde med, og man kan mærke, at de har lyst til at videreudvikle det eventyrlige samarbejde, de har haft med ’All Inclusive’. De sprudler og er fulde af idéer til, hvordan karaktererne i ’Kvinder og mænd’ udvikler sig hen over serien," siger Pernille Bech Christensen, der er TV 2's executive producer på serien.

TV 2's fiktionschef, Katrine Vogelsang, supplerer:

"For TV 2, som har ønske om at sende endnu mere fiktion, er ’Kvinder og mænd’ et nyt og spændende format på tv-serier til hverdags-primetime, og vi har store ambitioner med projektet. ’Kvinder og mænd’ er rørende og humoristisk og har en varm tone, der er meget TV 2sk, og hvor vi griner med vores karakterer – ikke af dem."


Maria Rossing og Peter Plaugborg i hovedrollerne

I seriens hovedroller som Line og Martin ses Maria Rossing og Peter Plaugborg – henholdsvis Reumert- og Robert-prisvindere. Parret har det hele: Gode jobs, yndige børn, dejlige venner, hus, have og en kat, der dog kun kommer hjem for at skide.

Men kærligheden er blevet træt, fyrreårskrisen banker på, og sexlivet er for længst lagt i graven - så Line og Martin beslutter sig for, at de skal skilles, mens de stadig kan holde hinanden ud. Huset viser sig imidlertid at være umuligt at sælge, så de beslutter sig for at blive boende sammen, indtil markedet vender. De er jo sådan set stadig nogenlunde gode venner, og ingen af dem har lyst til at undvære børnene, så de vælger at se det fra den lyse side og går helhjertet ind i projekt 'den lykkelige skilsmisse'.

Line deler de huslige pligter op og laver en børnedeleordning, hvor de har en uge hver med deres to piger. Når den ene har børnene, har den anden 'kælder-uge' og sover i gæsteværelset i kælderen.


En ambition, alle kan forholde sig til

Pernille Bech Christensen siger om 'Kvinder og mænd':

"Serien stiller mange essentielle spørgsmål, indeholder stor genkendelighed og rummer vidt forskellige karakterer: Døtrene, venneparret, der har svært ved at acceptere Line og Martins skilsmisse, Lines forældre, der også har deres egne udfordringer at kæmpe med, og Lines storesøster, der desperat ønsker sig kæreste og barn.

På en humoristisk, inkluderende, skæv og kærlig måde vil 'Kvinder og mænd' placere seeren midt på dilemmaernes arena, ligesom historien udforsker og udfordrer samlivets værdier og tabuer. Det er en fintmærkende fortælling om kompleksiteten og betydningen af egen lykke, om drømme og ensomhed."

Når 'Kvinder og mænd' kommer på skærmen i foråret 2016, sender TV 2 otte afsnit á knap en halv times varighed.


Foto: I forbindelse med optagelserne af ’Kvinder og mænd’ ses instruktør Hella Joof i front – og fra venstre Anders Hove, Maria Rossing, Esben Dalgaard, Stine Schröder Jensen, Katrine Greis-Rosenthal, Peter Plaugborg og Hanne Uldal. (Fotograf: Rolf Konow / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002