Kontakt os


 

'Absalons Hemmelighed' bliver årets julekalender på DR1
Onsdag 26. august 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1-julekalenderen bliver i år en genudsendelse fra 2006 af 'Absalons Hemmelighed', der bliver sendt kl. 19.30. DR Ramasjang sender julekalender for de små, og så har DR også en egenproduceret julekalender på DR Ultra.

'Absalons Hemmelighed', der er fra 2006 og også blev genydsendt i 2010, handler om den 12-årige Cecilie, der bor oven på et stormagasin med sin familie. I forbindelse med en udgravning af en metrotunnel dukker en gård op, der har tilhørt Absalon, der var grundlægger af København.

Cecilie er interesseret i arkæologi, og da hun hører om Absalons hemmelighed, går hun i gang med at undersøge det. Hun møder drengen Hubert, og sammen begynder de at lede efter Absalons hemmelighed, der måske kan hjælpe Cecilies 8-årige lillesøster, Ida, der lider af en hjertesygdom.


Juleklassiker

"Vi har valgt at genudsende 'Absalons hemmelighed', fordi det er en moderne juleklassiker om kærlighed og venskab, som børn og forældre kan samles om. Vi kommer med på et spændende juleeventyr og bliver samtidig klogere på alt fra arkæologi og danmarkshistorie til julen, og hvordan den bliver holdt forskelligt," siger fungerende kanalchef på DR1, Henriette Marienlund iflg. dr.dk.

DR genudsender hvert andet år en julekalender - og hvert andet år sender man en nyproduceret julekalender. Og næste års julekalender er allerede ved at blive produceret, forklarer Henriette Marienlund.

"I 2016 sender DR den helt nye julekalender 'Den anden verden'. Det er et eventyr om de to teenagesøstre Sara og Anna og deres første skridt ind i voksenverdenen. De to søstre bliver på dramatisk vis skilt fra hinanden, da den ene bliver suget ind i en parallelverden, og de må kæmpe for at finde sammen igen."


Sofie Linde og Bubber på Ultra

På DR Ultra sendes den egenproducerede 'Jultra' – en julekalender, hvor Sofie Linde og Bubber sammen med nogle børn roder sig ud i vanskeligheder, som kun en ægte julestemning kan redde dem fra.

Desuden sender Ultra den svenske julekalender 'Piratskatten' kl. 19.00, lige før 'Jultra', der bliver sendt kl. 19.15. På Ultra genudsendes også 'Absalons Hemmelighed' hver dag kl. 17.30.


Risengrød på Ramasjang

De helt små børn synge med på 'Det er risengrød', når Ramasjang sender den første af julekalenderne med 'Nissebanden', hvor julemanden har mistet sit gode humør og Nissebanden bliver sendt ud for at finde det igen. 'Nissebanden' bliver sendt hver dag kl. 17.00.

Igen i år kan man købe Børnenes U-landskalender hos forhandlere landet over. Der følger en lågekalender med til 'Nissebanden' og 'Absalons Hemmelighed', og derudover er der nyt indhold inkluderet i pakken. Overskuddet fra Børnenes U-landskalender 2015 går denne gang til Cares arbejde med bjergbørn i Nepal.


Foto (forside): Sarah Juel Werner i rollen som Cecilie i 'Absalons Hemmelighed'. (Fotograf: Mike Kollöffel, DR)

Foto (denne side): Sofie Linde og Bubber vil hver dag i julen på DR Ultra forsøge at sprede juleglæde i deres helt egen fem minutters tv-jule-snack-kalender med titlen 'Jultra'. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002