Kontakt os


 

DR K præsenterer en ny sprogquiz
Onsdag 29. juli 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvad er en æblefis? Var en bommerøf i gamle dage det samme som en syngende lussing? Og hvem har opfundet ordet Langtbortistan? Der er nogle af de spørgsmål om det danske sprog, som DR K's nye underholdnings- program 'Sprogquizzen' tager op. Vært bliver Maria Månson og der er premiere den 12. august.


I 'Sprogquizzen' får seerne iflg. DR selv både motioneret lattermusklerne og hjernen, når kendte mennesker skal quizze i spørgsmål om dialekter, slang, gamle ord og fremmedord.

"Vi sætter fokus på det danske sprog på DR K dette efterår med nye programmer, der undersøger, hvordan vi bruger sproget, hvordan det danske sprog udvikler sig, og hvad der er rigtigt og forkert dansk. 'Sprogquizzen' er en del af den satsning. Det er en quiz med humor og substans, som gør os klogere på vores eget modersmål," forklarer Flemming Hedegaard, der er kanalchef på DR K.


Fra film til sprog

Maria Månson bliver vært på 'Sprogquizzen'. Hun har senest været vært på 'Filmselskabet' - ligeledes på DR K - hvor hun sammen med en gæst har fortalt om og diskuteret film, biografpremierer, instruktører og filmteknik. Nu skal hun i stedet præsentere seerne for nye sider af det danske sprog, og det glæder hun sig til:

"Jeg elsker det danske sprog, og jeg nyder at tale, høre og læse korrekt dansk – men når det er sagt, så er jeg ikke sprogpurist. Jeg tror på sproget som en levende og dynamisk størrelse, der ændrer og former sig alt efter, hvilken verden og situation det ytres i. Det er netop denne legende og uhøjtidelige tilgang til sproget, jeg har forsøgt at tage med mig i 'Sprogquizzen'. Vi hylder det danske sprog både ved at kigge tilbage, men også ved at kigge på, hvordan vi taler lige nu. Vi kan nemlig lære meget om vores samtid ved at se på sproget," siger Maria Månson.

'Sprogquizzen' bliver vist første gang onsdag den 12. august kl. 21.00 på DR K. Aftenens quizdeltagere er Rie Helmer Nielsen, Julie Hastrup, Adrian Lloyd Hughes og Mikkel Frey Damgaard.


Foto: Maria Månson er vært på 'Sprogquizzen', der dykker ned i det danske sprog og quizzer i dialekter, noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget tegnet. (Fotograf: Theis Mortensen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002