Kontakt os


 

DR sender fra to musikfestivaler
Fredag 26. juni 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lige nu venter omkring 80.000 festivalgængere på, at portene til årets Roskilde Festival går op. Og få uger senere er det en udsolgt Smukfest, der gør klar til fem dages musikfestival. For dem, der ikke kan være med på festivalerne, lover DR "et brag af en festivaloplevelse". Det bliver "som at være der selv".
Fra i næste uge kan man opleve ægte festivalstemning, i tørvejr og uden den særlige festivalaroma, der breder sig på fjerdedagen. DR er nemlig massivt til stede både før, under og efter Roskilde Festival og Smukfest og leverer både musikalske øjeblikke og de små pudsige oplevelser ud til seerne, lytterne og brugerne.


Livekoncerter og campingliv

Via et samarbejde mellem DRs tv- og radiokanaler og net får brugerne daglige tilbud om live-koncerter, reportager, interviews og smugkig backstage. Alle kan løbende holde sig opdateret om seneste nyt på dr.dk/roskilde eller dr.dk/smukfest.

"Danmark er en festivalnation, men det er ikke alle, der har tid, råd eller lyst til fysisk at være på festival. Med vores festivalsatsning er det DRs mål at skabe en autentisk festivalstemning og bringe den hjem til befolkningen - både når det handler om musikken, men også stemningen fra campinglivet, maden, toiletforholdene og back stage-livet. Det samspil, som DR har mulighed for mellem de forskellige medier og platforme, giver brugerne en unik tilgang til festivalernes mange sider og samler befolkningen om nogle fantastiske oplevelser," siger ansvarlig for DRs festivalsending Gustav Lützhøft.

Petra Nagel er en af de værter, som seerne på DR3 og dr.dk/roskilde kommer til at møde i næste uge. Om festivaldækningen siger hun:

"Det er vores mission at rive seerne med rundt på festivalpladsen. Vi skal ud i alle afkroge af festivalen - også nogle af de steder, som man normalt ikke har adgang til. Vi skal besøge alle de mange showcamps, finde ud af, hvad der sker om natten, give scoretips, tjekke ud, hvordan det lyder, når en kendt sanger synger karaoke, og så skal vi også lige finde ud af, hvor toiletterne bliver tømt. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang sammen med mine to medværter Anders Hagen og Casper Bach Hegstrup," siger Petra Nagel.


Før, under og efter

Inden festivalerne går i gang, er der optaktsprogrammer, der opsummerer, hvad de festivalinteresserede kan glæde sig til, og når man vender hjem fra festivalerne, er der mulighed for at gense eller opleve, den koncert man ikke lige nåede.

Gustav Lützhøft beskriver forløbet omkring festivalerne som en "før, under og efter-tankegang":

"I indløbet handler det især om forventningens glæde og om at fortælle, hvad man kommer til at opleve. Under festivalen er vores fokus naturligt på dem, der ikke er der, og efterfølgende handler det om det glædelige gensyn eller koncerten, man missede."


Sådan dækker DR Roskilde Festival og Smukfest

Efter optaktsprogrammerne lægger DR3 ud med livesending fra åbningen onsdag den 1. juli klokken 16.30. Petra Nagel, Anders Hagen Petersen og Casper Bach Hegstrup har taget løbeskoene med, så de kan give seerne livereportager fra køen og på turen helt op foran Orange Scene, når portene bliver åbnet til årets Roskilde Festival. Herefter sender DR reportager, livekoncerter og interviews som følger (dog med forbehold for programændringer).

P6 Beat varmer op til Roskilde allerede i dag ved at gennemgå musikprogrammet fredag den 26. juni klokken 18.00-22.00. Værter er Camilla Jane Lea, Carsten Holm og Henrik Aagaard.

Dr.dk/roskilde og dr.dk/smukfest er rygraden i DRs sending. Med to livespor er det for eksempel muligt både at se en koncert samtidig med, at man kan følge en anden begivenhed live fra festivalen.

Ud over en masse live-koncerter sender DR3 live tre gange om dagen – klokken 10.00-11.00, 18.00-18.30 og 20.00-21.00 (tiderne kan skifte afhængig af koncerttidspunkter). Værterne er Petra Nagel, Anders Hagen og Casper Bach Hegstrup. Desuden samler DR3 op på hele festivalen med en times højdepunker mandag aften klokken 21.30.

'Smag på P3' sender live torsdag og fredag klokken 13.00-15.00. Værterne er Sara Frost og Katrine Nissen.

P4 sætter Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe på græs i Skanderborg, hvorfra de vil sende torsdag og fredag 13.03-14.00 og lørdag 14.03-16.00.

P6 Beat sender 'Musiktjenesten' live fra Roskilde Festival onsdag-lørdag fra klokken 15.00-18.00. Værter er Rune Hedeman og Jacob Hinchely.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002