Kontakt os


 

'Bankerot' solgt til remake i USA
Fredag 26. juni 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs dramaserie 'Bankerot' skal nu genindspilles i USA. DR Salg har solgt rettighederne til serien til produktionsselskabet Lionsgate, der i går fik en aftale på plads med AMC, der har bestilt 10 episoder af serien.


Foreløbig har den amerikanske udgave arbejdstitlen ’Broke’, og det bliver Clyde Phillips (’Dexter’, ’Nurse Jackie’), der skal skrive og producere en amerikansk udgave af den danske serie.


Historien om Thomas og Dion

’Bankerot’ er skrevet af Kim Fupz Aakeson og handler om to venners, Thomas (Martin Buch) og Dion (Esben Dalgaard), forsøg på at åbne en restaurant og dermed få lidt lykke og succes i deres liv. Dion er netop kommet ud af fængslet, mens Thomas og hans tavse søn Niklas fortsat lider under, at deres hustru og mor døde i et traumatisk og uopklaret trafikdrab to år tidligere.

”’Bankerot’ er DRs første satsning med halvtimesdramatik, og nu har verden også fået øjnene op for denne lille perle. Ingen tvivl om, at Kim Fupz Aakesons historie om Thomas og Dion, der virkelig er bankerot, både mentalt, følelsesmæssigt og økonomisk, rammer noget universelt. Seriens budskab om at hvis vi står sammen og hjælper hinanden mod alle odds, så skal vi nok klare den, passer godt over hele verden og ikke mindst i USA. Det er dejligt, at serien får et nyt liv på flere sprog,” siger Piv Bernth, der er dramachef i DR.


Populær serie

’Bankerot’ er allerede solgt til den fransk/tyske tv-station ARTE og til Benelux-landene, men det er første gang, serien skal genindspilles.

”Det er det første remake-salg, vi har lavet på serien, og jeg er sikker på, at salget til USA, der nu vil producere en amerikansk udgave af serien, vil øge interessen fra andre lande i den kommende tid. Der er allerede flere andre lande, der er ved at evaluere originalserien, som vi har forventninger til vil rejse langt ud i verden,” fortæller Helene Aurø, der er salgs- og marketingschef i DR Salg.

Sammen med salgsteamet er de allerede nu ved at planlægge efterårets tv-messe Mipcom i Cannes, og her vil ’Bankerot’ blive en del af messen.

’Broke’ bliver produceret af AMC i samarbejde med Lionsgate. Der er tale om en serie på 10 episoder af én times varighed, og den forventes at få premiere i 2016.


Se også: http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=23483
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002