Kontakt os


 

Tobias på kageeventyr
Onsdag 27. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Vinderen af 'Den store bagedyst' - Tobias Hamann-Pedersen - er igen klar til at få kageglade tv-seeres tænder til at løbe i vand. I sit eget program på DR1 drager han til fjerne afkroge af Europa og afprøver lokale opskrifter. Første gang om en uge - onsdag den 3. juni kl. 20.


Tobias Hamann-Pedersen vandt i efteråret 2014 'Den Store Bagedyst' på DR1. Men hans store kreativitet og skæve tilgang til det søde køkken rakte til langt mere end konkurrencen. Derfor springer han nu ud som vært på DR1-programmet 'Tobias på kageeventyr', oplyser DR. Programmet er dog meget mere end lækre kager.

"Jeg kommer ikke til at forklare, hvordan man slår et æg ud, eller hvordan man rører en luftig mousse. Det er ikke alene et madprogram, det er også et rejseprogram, der inviterer seerne med på uforudsigelige eventyr, hvor oplevelser skaber særlige kager, og hvor særlige kager skaber oplevelser," forklarer Tobias Hamann-Pedersen.

Med rygsækken over skulderen tjekker han ind hos private familier i det skotske højland på Isle of Skye, i tyrkiske klippehuler i Kappadokien, på løgmarker i den fjerneste ende af Ungarn og i blomstrende appelsinplantager i det nordlige Portugal. Her skal han bo og lære de lokale opskrifter og bageteknikker.


På dybt vand

Den autentiske indkvartering på rejserne er ikke helt uvant for den 26-årige eventyrer. De seneste fem år har han rejst verden tynd og altid benyttet sig af de tilbud om både lift og logi, som tilfældigt er dukket op undervejs. Når han rejser ud i programmerne, ved han derfor heller ikke på forhånd, hvem han skal ud at møde, og hvordan han skal tilbringe nætterne.

Derfor er det autentiske møde med fremmede mennesker og nye kulturer vigtigt for Tobias at få frem i programmerne. Det er nemlig en væsentlig del af inspirationskilden til hans mange unikke kager. Han bor hos lokale, indgår i deres hverdag og tager ud på egen hånd for at opleve landet og smage på alverdens sager.

"Jeg kommer på dybt vand i mødet med fremmede landskaber, fremmede hjem, fremmede køkkener, fremmede bageopskrifter og fremmede mennesker. Programmerne viser, hvad der sker, hvis man er åben overfor at sætte sit eget liv på standby for en stund og være nysgerrig på det fremmede," siger Tobias Hamann-Pedersen.


Løg- og dildkage

Til sidst i hvert program samler han alle de indtryk, han har fået i det enkelte land, til én stor kage. Og kender man lidt til Tobias' tidligere optrædener i køkkenet, kan det næppe overraske, at der bliver tænkt langt ud af boksen i både former, farver og ingredienser.

En kage med løg og dild og én formet som et kæmpe spiseligt maleri er bare et par eksempler på, hvad Tobias udsætter sine nye venner for. Og det får de folk, han møder undervejs, naturligvis også at smage.

'Tobias på kageeventyr' består af fire programmer og har premiere onsdag den 3. juni klokken 20.00 på DR1.


Foto: Kageentusiasten Tobias Hamann-Pedersen tager på eventyr og udforsker fremmede lande for at finde ny inspiration til sine kager. (Fotograf: Mads Rosenkilde Svaneborg, DR)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002