">Kontakt os


 

Fem danskere skal overskride grænser i direkte tv-program
Torsdag 21. maj 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I et to-timers live-program om en uge - torsdag den 28. maj kl. 20 - inviterer DR3 seerne ud af deres trygge rammer for at "hylde livet, dets muligheder og til at kaste sig ud i noget for første gang."


"Carpe diem" - sådan skrev den romerske digter Horats allerede før vores tidsregning. Betydningen er ikke til at tage fejl af. Man skal huske at leve livet lige nu. Livet er kort og for mange mennesker fyldt med daglige trivialiteter. Derfor kræver det handling, hvis man ikke på sin dødsdag skal fortryde de ting, man aldrig fik gjort.

Næste torsdag vil DR3 prøve at give seerne et spark i den retning. Programmet 'Carpe Diem - Du tør godt!' vil have seerne til at prøve noget nyt. Ønsket er at få folk ud af deres trygge rammer, prøve nye ting og flytte deres grænser. I et stort liveevent skal fem deltagere gøre noget nyt og spændende, som de aldrig har prøvet før.


Pilot med højdeskræk

DR3 sender live torsdag den 28. maj fra fem forskellige steder i Danmark, hvor de fem deltagere udfordrer sig selv og udfører en handling, de aldrig havde forestillet sig at gøre.

De fem værter Thomas Skov, Sigurd Kongshøj, Petra Nagel, Sisse Sejr-Nørgaard og Ragnhild Gjettermann følger hver sin medvirkende og hjælper til, når den svære grænse skal overskrides.

Seerne vil bl.a. kunne opleve en kommende pilot, der vil udfordre sin højdeskræk, en ung genert fyr, som vil synge en kærlighedssang til sin familie, en modig kvinde, der vil svømme med store hajer, og en som vil smide kludene og prøve sig selv af som croquismodel.


Livet skal leves her og nu

Ud over de fem medvirkende har DR3 også fået sit eget 'Carpe Diem'-panel, som afprøver forskellige ting. De skal bl.a. spise tyrenosser, klæde sig af foran hinanden, kysse og slå hinanden og åbne champagne med en sabel.

"Det er sundt at bryde personlige grænser. Men 'Carpe Diem' handler ikke bare om at få nogle mennesker til at udfordre sig selv ved at gøre noget for første gang. Helt overordnet vil vi med 'Carpe Diem' gerne minde seerne om, at livet er vigtigt at leve lige nu og her," siger programredaktør på DR3 Mads Kromann.

Da programmet sendes live, er Mads Kromann helt på det rene med, at det kan udvikle sig til en både morsom, skrækindjagende og tåkrummende oplevelse for seerne:

"Der venter seerne en sjov oplevelse, som også godt kan blive grænseoverskridende indimellem. Men hvis det er påkrævet for at få folk til at gøre noget for første gang og tænke lidt dybere over, hvad de faktisk vil bruge deres liv på, så er det det hele værd," slutter Mads Kromann.


Foto: Der skal udfordres og rykkes grænser i et nyt to-timers liveprogram på DR3 med titlen: 'Carpe Diem - Du tør godt!' (Fotograf: Claus Erichsen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002