Kontakt os


 

'Hjørdis' på TV 2 fra den 18. maj
Torsdag 30. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Så er TV 2's nye serie 'Hjørdis', der er et spinoff af tv-serien 'Rita', langt om længe blevet programsat. Første afsnit sendes mandag den 18. maj kl. 20 - og TV 2 oplyser nu, at der kun bliver tale om en miniserie på fire afsnit.


Hjørdis er en sidekarakter i den populære TV 2-serie, Rita. Hun er den søde, naive og altid hjertevarme kollega, og - i modsætning til den sarkastiske og krasse Rita - er Hjørdis "mere rund og mild og blød" og er derfor iflg. TV 2 rettet mod "hele familien".

TV 2 understreger også, at man ikke behøver at kende til 'Rita'-universet for at se med. For selvom scenen også er Islevgård Skole (lige som i serien 'Rita') er det med udgangspunkt i Hjørdis' bløde univers og tilgang til livet: fuld af kærlighed, omfavnelser og lune. Krydret med en lidt barnlig tilgang til tingene.

I serien møder seerne også Martin Brygmann som musiklæreren Gert og Ellen Hillingsø som skolelederen Helle. Der skal være temauge om mobning på skolen, og Hjørdis skal sammen med sin søde, men filterløse kollega, musiklæreren Gert, stå for en teaterkoncert.

En flok outsidere melder sig til teatertruppen, og sammen skal de lave en lille forestilling om mobning. Men så melder kronprinsesse Mary sin ankomst – hun er protektor for en anti-mobningsfond, og så stiger skoleleder Helles ambitionsniveau betragteligt.

Skolelederen Helle 'låner' derfor et par elever fra den lokale, privilegerede musikskole, og det, der skulle have været et anti-mobningsprojekt, ender med at blive en arena for mobning. Hjørdis må træde til, og hun sætter alt ind – også sit eget job – på at gennemføre projektet med sine egne, nørdede elever.

Et sårbart projekt, der kræver både en styrke og et mod, som Hjørdis og hendes elever slet ikke ved, de besidder.

På rollelisten er - ud over Lise Baastrup, Ellen Hillingsø og Martin Brygmann - også bl.a. Robert Hansen i rollen som Anders.

'Hjørdis' er produceret af SF Film Production for TV 2 med støtte fra DFI - Public Service Puljen. Manuskript: Christian Torpe. Instruktør: Lars Kaalund.


Se også:
http://tvnyt.com/artikel/default.asp?id=33809


Foto: 'Hjørdis' (Fotograf: Henrik Ohsten / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002