Kontakt os


 

Norges største tv-serie snart på TV 2
Mandag 27. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Norges største og dyreste tv-serie nogensinde, 'Kampen om det tunge vand' - til en pris af 75 mio. norske kr. - lagde gaderne øde i Norge i januar måned, hvor den havde premiere på NRK2. Nu kommer 'Kampen om det tunge vand' snart på dansk TV 2.


Den anmelderroste 'Kampen om det tunge vand' handler om en af de vigtigste og mest vellykkede sabotageaktioner under 2. Verdenskrig, nemlig bombningen af den norske tungtvandsfabrik i Rjukan i 1943.

Der er tale om en genfortælling af 'Telemarkens helte' om nordmændenes involvering i den afgørende mission, der fandt sted i den ekstreme og ubarmhjertige, norske natur, skriver TV 2 i dag.


Nazisterne ville skabe atombombe

'Kampen om det tunge vand' tager udgangspunkt i nazisternes og tyskeren Werner Heisenbergs (spillet af Christoph Bach) forsøg på at skabe en atombombe.

Han indlemmes i 'Uranverein', som var det hemmelige nazi-atomkraftprojekt, og for at udvikle en atombombe, skal han bruge tungt vand.

Vandet bliver bestilt hos Norsk Hydros fabrik i Rjukan i Telemarken, men den norske professor Leif Tronstad (spillet af Espen Klouman Høiner) fatter mistanke og advarer de allierede.

I serien følger man Leif Tronstad og hans kammeraters idealistiske kamp for at sabotere de tyske nazisterns planer om at skaffe tungt vand fra Norsk Hydros fabrik.


Dansk idé og danske skuespillere

Det er Morten Fisker fra Danmark og hans produktionsselskab Sebasto Film & TV, der har igangsat projektet, hvor også Borgen-forfatter Adam Price var med.

De har udviklet 'Kampen om det tunge vand' sammen med det norske produktionsselskab Filmkameraterne og det britiske produktionsselskab Headline Pictures.

Blandt seriens medvirkende er der både engelske, tyske og enkelte danske skuespillere. Bl.a. ses Søren Pilmark som Niels Bohr, og Maibritt Saerens spiller rollen som Ellen Henriksen.

Serien har seks afsnit og har opnået en karakter på ekstremt høje 8,6 - ud af 10 - på filmdatabasen IMDb. Serien er allerede solgt til visning i over 15 lande; udover Norge og Danmark drejer det sig bl.a. om Belgien, Nederlandene, Polen, Spanien og flere lande på Balkan.

'Kampen om det tunge vand' sendes på TV 2 i forbindelse med 70-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse. Første afsnit mandag den 4. maj kl. 20.35.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002