Kontakt os


 

Børn overtager nyhedsdækning på DR Ultra
Mandag 27. april 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I denne uge får fire skoler uventet besøg af 'Ultra Nyt', når programmet sender ude i landet. Skoleeleverne skal være redaktører for en dag.


Når 'Ultra Nyt' løber over skærmen i dag d. 27. april, bliver det fra "et sted i Danmark", som vært for 'Ultra Nyt', Stine Lynghard, kryptisk siger.

I denne uge drager 'Ultra Nyt' nemlig på tur rundt i landet, hvor de får skoleelevers hjælp til at finde de vigtigste nyheder, ligesom eleverne får lov til at fortælle den historie, de selv synes er allervigtigst.


Børnenes egne historier på programmet

'Ultra Nyt' har efterspurgt elevernes egne gode historier og på den baggrund udvalgt fire skoler, som får besøg af programmet. Børnene skal med hjælp fra 'Ultra Nyt' fortælle deres gode historie - foruden at være redaktører på dagens program og sætte deres præg på det der når ud til alle Ultra Nyts seere.

Stine Lynghard siger:

"Børnene er kommet med mange virkelig gode og vedkommende historier. Det har været meget positivt at opleve, at en overvældende del af dem handler om, at børnene på en eller anden måde gerne vil sætte fokus på at hjælpe deres venner og klassekammerater. Derfor har det også været svært at vælge de bedste ud, men da flere af temaerne gik igen - og indeholder nogle åbenlyst vigtige og spændende emner - lykkedes det, og vi har fundet fire historier, som vi glæder os meget til at lave med børnene."


De vigtige - og svære - historier

Udover tydeligt at vise, at børnene ønsker at gøre noget godt for hinanden og for samfundet, viser de indsendte historier også, at børnene har ørerne med sig og øje for de store og små ting, der kan være svære at forstå - og måske også svære for voksne at forklare.

Mange indsendte historier har handlet om mobning, og hvordan børnene prøver at komme den til livs, om at gå i specialskoler og -klasser og faktisk ikke være spor anderledes af den grund, om dårligt indeklima, om klassekammerater der er ved at blive udvist fra landet og om dårlig trafiksikkerhed og for hurtige biler.

"Børnene har været virkelig gode til at spotte de interessante historier fra deres hverdag. Mange af dem kunne vi sagtens have taget op i en helt almindelig nyhedsudsendelse. Vi glæder os sindssygt meget til at komme ud og overraske børnene og fortælle dem, at de skal være redaktører på 'Ultra Nyt' for en dag. Både mine værtskollegaer Pernille, Tommy og jeg selv er med til at overraske dem, og vi er klar fra morgenstunden. Så det er bare med at møde til tiden", griner Stine Lynghard.


Eleverne skal overraskes

Netop fordi der har været et konkurrence-element i udvælgelsen af historierne - og dermed de skoler 'Ultra Nyt' sender fra - skal det være en overraskelse for børnene, når DR-bilerne triller ind på skolernes parkeringspladser og inviterer til en dag med kameraer, nyhedsproduktion og spændende læring. "Men vi kan godt afsløre, at vi kommer hele landet rundt", slutter Stine Lynghard.

'Ultra Nyt' sender mandag-torsdag fra 18.00 - 18.10 på DR Ultra.


Foto: Ultra Nyt-værterne Stine Lynghard og Pernille Rudbæk lægger planer for Ultra Nyts tur ud i landet. (Fotograf: Cecilie Amalie Lang)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002