Kontakt os


 

Grønland: To nye tv-serier sætter fokus på Grønlands bygder og grønlandsk mad
Torsdag 26. februar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KNR søsætter i løbet af foråret to nye og meget forskellige programserier. I en serie på 40-50 korte afsnit skal skoleelever dokumentere livet i de mange bygder i Grønland. Og i en anden serie sættes der fokus på det grønlandske fusionskøkken.
Det ene nye program er et helt nyudviklet koncept, hvor KNR i samarbejde med de fire grønlandkse kommuner tilbyder afgangsklassen på skolerne i bygderne at producere en dokumentarfilm om deres egen bygd. Bygderne får dermed iflg. knr.gl en sjælden lejlighed til at beskrive livet i deres bygd og præsentere det for resten af Grønland.

KNR indkøber i første omgang to transportable mediesæt, med kamera, mikrofon og redigeringsudstyr som sendes på skift til skolerne i de forskellige bygder.

"Vi håber at rigtig mange af skolerne vil tage i mod vores tilbud og håbet er at vi i alt får produceret 40-50 nye korte dokumentarprogrammer, som giver et tidsbillede af livet i bygderne. Vi håber at vores initiativ kan medvirke til færre fordomme og mere viden omkring vore mange bygder og at det kan være en del af grundlaget for kommende debatter, som omhandler bygderne," siger direktør for KNR Søren Lennert Mortensen.


Programrække om det grønlandske fusionskøkken

Det grønlandske køkken er en blanding af traditionel madlavning, baseret på både lange traditioner og med opskrifter som ofte er gået i arv gennem generationer, og på moderne kogekunst inspireret af kogekunst fra hele verden.

Grønland er samtidigt priviligeret med råvarer af allerbedste kvalitet, fisk, fugle, kød og grøntsager, hvorfor et af programmernes fokusområder er brugen af de sunde grønlandske råvarer.

De to forhold er udgangspunktet for 12 tv-køkken-programmer som KNR sender i løbet af foråret; tre fra Ilulissat, tre fra Sisimiut, tre fra Nuuk og tre fra Qaqortoq. Der benyttes lokale specialiteter og opskrifter, og ikke mindst dygtige kokke, oplyser KNR's kulturredaktør Henriette Rasmussen.

De første seks programmer er alle optaget og klar til redigering, ligesom forberedelserne til de sidste seks programmer er godt i gang.

"Med spændende retter, flotte billeder, dygtige kokke og fremragende råvarer ønsker vi at være med til at fremme både sundheden og bæredygtigheden, når vi laver mad," slutter redaktøren.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002