Kontakt os


 

'All England' på TV 2 Sport
Onsdag 25. februar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Danske badmintonspillere har tradition for nærmest at eje All England, og igen i år er der mulighed for at se de danske spillere i action. TV 2 Sport sender direkte fra den legendatiske turnering fra torsdag den 5. til og med søndag den 8. marts.


All England har fundet sted hvert år siden 1899, og danske spillere har historisk set klarer sig rigtig godt i. Allerede i 1939 vandt de første danskere turneringen med Tage Madsen i herresingle samt Ruth Dalsgaard og Tonny Olsen i damedouble.

Siden har en række legendariske danske spillere som Svend Pri, Morten Frost, Lene Køppen, Camilla Martin, Peter Gade og senest Tine Baun vundet turneringen. Nu er næste generation af danske spillere klar til at erobre 'All England', og de kan følges på TV 2 Sport, der sender direkte fra turneringen, der afvikles i Birmingham.

"Jeg har store forventninger til Jan Ø. Jørgensen i herresingle - og damedoublen Christina Pedersen og Kamilla Rytter Juul. Sidstnævnte har lige så store medaljechancer som herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen, der mange gange har været Danmarks bedste bud på en topplacering, og som vandt turneringen i 2011. Og så bliver det spændende at følge det unge talent Viktor Axelsen, som vandt VM-bronze i Ballerup sidste år", fortæller Morten Ankerdal, der har dækket syv All England-turneringer for TV 2.

Morten Ankerdal er vært og kommentator - sammen med tidligere elitespiller Jim Laugesen og TV 2's kommentator Dennis Bostrup.

De sender fra et studie, som TV 2 bygger til lejligheden for at sende op mod seks timers direkte badminton hver dag fire dage i træk. For at være sikre på at kunne følge de danske spillere etableres en ekstra linje hjem til Danmark.

"Vi bruger den ekstra linje, som kun er TV 2 Sports, til at følge de danske spillere, hvis de spiller udenfor de officielle tv-baner, og så bruger vi den til interview med dem lige før og efter kampene. Derudover kommer spillerne forbi vores studie, hvor de er med til at samle op på deres præstationer og kigge frem mod de kommende kampe. Så mulighederne for at følge de danske spillere og er optimale," fortæller Morten Ankerdal.

Samtidig opfordrer redaktionen til, at danske badmintonfans bruger #allenglandtv2, hvis de vil deltage med kommentarer og oplysninger til glæde og diskussion for alle fans, der kigger med.

I alt deltager 22 danskere spillere i All England i år. Så der er vist bare tilbage at sige 'England here we come', og sendetidspunkterne er: Torsdag den 5. marts fra kl. 12.50, fredag den 6. marts fra kl. 17.55, lørdag den 7. marts fra 12.55 og søndag den 8. marts fra kl. 12.25. Alle dage direkte.


Foto: Christina Pedersen og Kamilla Rytter. (Fotocredit: Scanpix / TV 2)
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002