Kontakt os


 

TV 2 viser VM i bueskydning
Onsdag 28. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Christiansborg Slotsplads danner rammerne, når verdens bedste bueskytter lægger vejen forbi København til VM den 1. og 2. august. TV 2 sender seks timer live fra finalerne, hvor danske skytter forventes at forsvare deres VM-medaljer.


"Jeg glæder mig helt vildt over, at TV 2 får lov til at være med til at lave en så stor international event som VM i bueskydning - og så med en forsvarende dansk verdensmester i Maja Jager. Jeg er ret sikker på, at det bliver en spektakulær tv-produktion fra Christiansborg Slotsplads. Det er helt unikt, at tilskuerne kan komme så tæt på, og jeg tror, det bliver vanvittigt flot og en oplevelse af de helt store for det danske publikum - om de kommer til eventen i hjertet af København eller følger med på TV 2," siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Hos Bueskydning Danmark vækker sendetiden på TV 2 begejstring:

"TV 2 har gennem mange år været en hjemmebane for store danske og internationale sportsbegivenheder. Jeg er derfor meget glad for, at TV 2 vil vise VM-finalerne i bueskydning direkte fra Christiansborg Slotsplads. At skabe en ikonisk ramme for finalerne med Christiansborg som baggrund har fra dag ét været et af målene for København, Sport Event Denmark og os. At VM nu kommer på nationalt tv, gør mig ekstra stolt og glad.

Sportsligt håber jeg, at flere af vores skytter kommer i finalen, så danskerne bl.a. får lov at se vores forsvarende verdensmestre i form af Maja Jager og vores compound-hold fejre nye triumfer på hjemmebane," siger Rolf Lind, formand i Bueskydning Danmark.

Dejligt med sendetid til mindre kendte sportsgrene

VM i bueskydning bliver vist på TV 2's hovedkanal, som kommer til at sende tre timer live fra finalerne både lørdag den 1. august og tre timer live søndag den 2. august. Den forsvarende verdensmester i recurve, Maja Jager, glæder sig også:

"Det er dejligt, at TV 2 tør brede sendefladen lidt ud og give de mindre kendte sportsgrene sendetid. Det kan give seerne mulighed for at opleve, hvor spændende bueskydning kan være. Forhåbentlig kan det også tiltrække nogle publikummer til finalepladsen på Christiansborg Slotsplads, så de kan få lov til at opleve bueskydning på tæt hold og være med til at skabe en fantastisk stemning, så vi kan gøre VM til det bedste nogensinde," siger Maja Jager.

VM i København er samtidig første mulighed for bueskytterne til at kvalificere sig til OL i Rio i 2016. Det sker allerede ved de indledende skydninger i Sundby Idrætspark, som begynder den 26. juli.


Fakta om VM i bueskydning 2015:

- Finalerne skydes den 1.-2. august på Christiansborg Slotsplads.
- VM afvikles hvert andet år.
- Der forventes 500 skytter fra 75 lande.
- VM i København fungerer også som første kvalifikationsmulighed til OL i Rio i 2016.
- Der skydes med to buetyper, compound (50m) og recurve (70 m).
- Der skal uddeles følgende medaljer i begge buetyper: Individuel skydning for herrer og damer, Hold (3 skytter) herrer og damer og Mix hold (2 skytter).
- VM i bueskydning 2015 afvikles af Bueskydning Danmark, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.
- Afvikles i København fra den 26. juli til den 2. august.


Foto: Det er dejligt, at TV 2 tør brede sendefladen lidt ud og give de mindre kendte sportsgrene sendetid, siger Maja Jager (Fotocredit: Das Büro Team Danmark / TV 2)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002