Kontakt os


 

Danmarks Indsamling finale på lørdag
Mandag 26. januar 2015
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er internationale stjerner på scenen, kendte ansigter i callcentret og royalt besøg, når Danmarks Indsamling 2015 kulminerer i et fem timers live-show på DR1 på lørdag den 31. januar kl. 19.


Danmarks Indsamling sætter i år fokus på kampen mod uretfærdighed i verden. Det har allerede udmøntet sig i en række initiativer rundt om i Danmark, skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

Allerede i denne uge bliver der for alvor sat gang i sagerne, når bl.a. P4, P3, P1, Ultra, Aftenshowet på DR1 og dr.dk dedikerer tid til indsamlingen - både på sendefladen og på de sociale medier.

Det hele kulminerer i et stort anlagt live-show sendt til seerne direkte fra Terminalerne i Nordhavnen i København. Det er for tredje år i træk Louise Wolff og Nikolaj Koppel, der med styrer os gennem det fem timer lange show fra kl.19.00 til 24.00.


Musik fra både ind- og udland

I år kan man i løbet af aftenen opleve danske navne som Marie Key, TV2, Lars H.U.G. og Barbara Moleko, og der kommer også besøg fra den internationale musikscene, når amerikanske Echosmith lægger vejen forbi Terminalerne og spiller landeplagen 'Cool Kids'.


Humor og sociale medier

Brødrene Brygmann og Uffe Holm er nogle af dem, som sørger for at levere en lang række gode grin til seerne under showet. Poul & Fritz fra 'Rytteriet' kommer også til at spille en gennemgående rolle på den store indsamlingsaften. Som noget nyt kommer de sociale medier desuden til at spille en rolle i selve showet. Nikolaj Sonne fra 'So ein ding' holder løbende øje med, hvad seerne og andre laver på de sociale medier under showet, og rapporterer flittigt om det.


Politikere på slap line

Danmarks Indsamling er kendt for at kombinere humor og underholdning med det alvorlige og nødvendige humanitære arbejde. I år smider DR også musik ind i blandingen og byder velkommen til et band bestående af politikere...

Hvem, der er med i bandet, og hvordan det kommer til at spænde af, må man vente med at se til showet den 31. januar – men DR lover, at det helt sikkert ikke bliver kedeligt.

Det gør det heller ikke, når Ørkenens Sønner i løbet af aftenen indtager scenen. Dem kan man i øvrigt også opleve i callcenteret, hvor de sammen med en række andre kendte ansigter i løbet af showet vil tage imod opkald med donationer fra danskerne. Udover Ørkenens Sønner vil man i callcenteret også kunne se ansigter som Thomas Hermann, Eva Harlou, Rasmus Bjerg, Iben Hjejle, Remee, Nicolas Bro, Basim, Dar Salim og Mads Steffensen.


Optakt i løbet af ugen

Mads Steffensen kan man desuden møde allerede på onsdag den 28. januar kl.21.00 på DR1, hvor DR som optakt til det store show viser en reportage fra Haiti, hvor Mads Steffensen møder nogle af de mennesker, der har hårdt brug for den hjælp, der bliver samlet ind til via Danmarks Indsamling 2015.

Et portræt af kronprinsessen og hendes arbejde for piger og kvinders rettigheder bliver også vist som optakt til det store live show. Det program kan ses på DR1 torsdag den 29. januar kl. 20.30. Kronprinsparret viser desuden også deres støtte til Danmarks Indsamling ved at lægge vejen forbi Terminalerne i løbet af showet den 31. januar.Foto: Danmarks Indsamling 2015 stiller skarpt på uretfærdighed, og som optakt til indsamlingsshowet sender DR1 et portræt af Kronprinsesse Mary. (Framegrab)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002